Lokacije riječkih špina na interaktivnoj karti

Autor: Marina Pauletić 20.03.2023

SPINA__4_ Foto: arhiva

Grad Rijeka i okolica mogu se pohvaliti obiljem izvora s pitkom vodom.

Rijeka - KD VIK na svojim je web stranicama objavio mapu s detaljnim lokacijama riječkih javnih špina, kako bi svima onima koji borave u gradu koji teče dodatno olakšao pristup besplatnoj pitkoj vodi.

Grad Rijeka i okolica mogu se pohvaliti obiljem izvora s pitkom vodom, što je posebno vrijedno za one koji žive na ovom području jer je riječ čistoj, izvorskoj vodi. Građanima kao i posjetiteljima Rijeke posebnu blagodat pružaju i mnogobrojne riječke javne slavine.

Mapiranjem riječkih špina KD ViK želi podsjetiti i na važnost smanjenja plastičnog otpada, pogotovo onog jednokratnog, i pozvati sve namjernike, slučajne prolaznike i turiste da svoje boce pune svježom riječkom vodom iz najbliže im špine.

SPINA__6_ Foto: arhiva

Špine su ujedno simbolični podsjetnici na neizmjerno vodno bogatstvo kojim Rijeka od davnina obiluje, a stalnim se ulaganjima u vodno-komunalnu infrastrukturu i odgovornim upravljanjem štiti i čuva. Tako se u Rijeci i okolici trenutno provodi veliki projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Rijeka.

Građani i svi oni koji se nalaze u našem gradu mogu uživati u osvježavajućoj riječkoj vodi sve do 15. listopada kada se špine, osim onih u strogom centru grada, gase do njihovog ponovnog otvaranja u travnju.

Karta s lokacijama riječkih špina predstavljena je u sklopu obilježavanja Svjetskog dana voda, koji se ove godine održava pod motom „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“. U Rijeci se Svjetski dan voda obilježava bogatim programom, koji traje sve do subote, 25. ožujka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...