Malik fest 2022. se održava bez obzira na moguće padaline

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 09.09.2022

wp-content/uploads/2018/09/malik-fest-2018-1.jpg

Program u subotu počinje u 15 sati i trajati će do 21 sat – uz kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi.

Rijeka - Već sutra pruža Vam se prilika da prođete kroz vrata vremena i izgubite se u čarima srednjeg vijeka. Trsatsku gradinu 10. i 11. rujna nastaniti će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske. Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera ove godine donosi pregršt noviteta. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, vidjeti brojne predstave, stare zanate, saznati kako se radila piva u srednjem vijeku, upoznati se s knjigom o Frankopanima i slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera te se pogostiti u srednjovijekovnoj krčmi by Fumo Santo i degustirati vrhunske Kings craft pive.

Program u subotu počinje u 15 sati i trajati će do 21 sat – uz kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi. Malik će se održati čak i vikend oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života, čak i život na kiši. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, okrijepiti se u taverni, jahati ponije, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama. Program u subotu završavamo mitskim bićima, slatkim vilama koje će nam pokazati umijeće igranja vatrom! U nedjelju od 10 sati program je prilagođen djeci, počevši od srednjovjekovnih igara poput bacanja koplja u metu, streličarenja, kamena s ramena, potom slijedi cijeli niz viteških predstava i bitka u kojoj će svi mališani imati priliku okušati se u boju protiv viteške vojske i spasiti princezu!

Organizatori ovogodišnjeg izdanja Malik festa su Udruga za oživljenu povijest Ordo Sancti Viti. Posebno se zahvaljujemo našim sponzorima i partnerima koji su omogućili da svi zajedno uđemo u srednji vijek TZ Grada Rijeke, Gradu Rijeka , TZ Kvarner i Primorsko goranskoj županiji.

Ulaz na festival je besplatan, programi će se održati bez obzira na nepovoljno vrijeme!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...