Malik fest 2023. – srednji vijek ovoga vikenda stiže na Trsat

Autor: Marina Pauletić 14.09.2023

wp-content/uploads/2019/09/malik-fest-trsat-2019-1.jpgFoto: arhiva

Ulaz na festival je besplatan!

Rijeka - Jeste li se ikad zapitali kako bi bilo postati vitez? Pripremite mač, naoštrite bodež i krenite put Trsata!

Vikend ispred nas pruža vam priliku da prođete kroz vrata vremena i izgubite se u čarima srednjeg vijeka. Trsatsku gradinu 16. i 17. rujna nastanit će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske. Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera ove godine donosi pregršt noviteta. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, slušati srednjovjekovnu glazbu, vidjeti brojne predstave, stare zanate, saznati kako se radila piva u srednjem vijeku, upoznati se s knjigom o Frankopanima i slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera.

wp-content/uploads/2019/09/malik-fest-trsat-2019-5.jpgFoto: arhiva

Program u subotu počinje u 15 sati i trajati će do 21 sat – uz kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi. Malik će oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, okrijepiti se u taverni, jahati, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama. Mališani će u velikoj bitci za kaštel pokazati svoju hrabrost u bitci protiv zle viteške vojske! Program u subotu završavamo mitskim bićima, slatkim vilama koje će nam pokazati umijeće igranja vatrom! U nedjelju od 10 sati program je prilagođen djeci, počevši od srednjovjekovnih igara poput bacanja koplja u metu, streličarenja, kamena s ramena, potom slijedi cijeli niz viteških predstava i finale viteških borbi!

wp-content/uploads/2019/09/malik-fest-trsat-2019-6.jpgFoto: arhiva

Organizatori ovogodišnjeg izdanja Malik festa su Udruga za oživljenu povijest Ordo Sancti Viti. Posebno se zahvaljujemo našim sponzorima i partnerima koji su omogućili da svi zajedno uđemo u srednji vijek TZ Grada Rijeke, Gradu Rijeka , TZ Kvarner i Primorsko goranskoj županiji.

Pridružite nam se na Trsatskoj gradini i na tren kročite u neko drugo doba!

Ulaz na festival je besplatan.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...