Marin Račić: Centar raskida suradnju s NL Davora Štimca u riječkom gradskom vijeću

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 04.10.2022

marin_racic_centar

Stranka Centar se priprema na moguće prijevremene izbore u Rijeci, a Račić namjerava na tim izborima biti protukandidat sadašnjem gradonačelniku Marku Filipoviću.

Rijeka – Marin Račić, potpredsjednik stranke Centar u Gradsko vijeće Grada Rijeke ušao je na Nezavisnoj listi Davora Štimca, a s kojim sada raskida suradnju, objavljeno ja danas na konferenciji za novinare.

“Vrijeme je da svatko nastavi svojim putem. U Gradskom vijeću nastaviti ću djelovati kao vijećnik bez kluba, a u stranci kreću pripreme za samostalan nastup na mogućim prijevremenim izborima u Rijeci”, naglasio je Račić i dodao da će na tim izborima biti protukandidat sadašnjem gradonačelniku Marku Filipoviću, koji od početka mandata nema potporu većine u vijeću te su mu potrebne dodatne potpore.

“Primjer su odluke o spajanju Autotroleja i Rijeka Plusa kada mu je ruku dao HDZ ili prodaja Žabice kada je ruku spasa dodao Most, dok je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća kod glasanja o ostavci intendanta Zajca na vlastiti zahtjev, SDP ostao sam, bez potpore koalicijskih partnera”, podsjetio je Račić.

Dodao je kako bi prijevremeni izbori bili dobrodošli da se izbjegne politička trgovina pri svakoj važnijoj odluci u gradu koji stagnira, ali vjerojatnije je da ih neće biti, jer to ne želi ni pozicija ni opozicija.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...