Marko Boras Mandić: Kako nas kradu - toaletni papir kupljen u Italiji trajat će triput duže od onog kupljenog u Hrvatskoj

Autor: Sanja Monar 11.03.2023

marko_boras_mandic_facebook_toalet_papir Foto: Marko Boras Mandić facebook

Usporedio je cijene i rolu toaletnog papira kupljenog u Hrvatskoj i Italiji i došao do zaključka kako, iako podjednake cijene, rola talijanskog toaletnog papira teži više nego duplo od onog hrvatskog.

Rijeka - Već ionako previsoke cijene namirnica u dućanima koje su potom porasle početkom godine nakon uvođenja eura, postale su svakodnevna realnost kojoj se i dalje čudimo i pitamo - dokle? Uvođenjem eura susretali smo se i s objavama raznih tablica u kojima se uspoređuju naše cijene osnovnih namirnica s onima u Italiji i Sloveniji nastojeći odgovoriti na pitanje - isplati li se više ići kupiti "kod susjeda"?

Marko Boras Mandić, predsjednik Županijske skupštine PGŽ i predsjednik Unije Kvarnera, jedan je od onih koji će svoju "špežu" obaviti u Trstu ili Ilirskoj Bistrici, no, sudeći po njegovoj objavi na Facebook-u razlog tome je i činjenica da nas u Hrvatskoj kradu na razne, "prikrivene", načine. Naime, usporedio je cijene i rolu toaletnog papira kupljenog u Hrvatskoj i Italiji i došao do zaključka kako, iako podjednake cijene, rola talijanskog toaletnog papira teži više nego duplo od onog hrvatskog.

"KAKO NAS KRADU Lijevo je toaletni papir kupljen u Italiji, desno je toaletni papir kupljen u Hrvatskoj. Cijena im je podjednaka, talijanski je malo jeftiniji ali neznatno. Na prvi pogled ista cijena cca 4€ za 10 rola. Ali … nije baš tako. Rola talijanskog papira je puno kompaktnija i teži 147g a hrvatska rola teži tek 69g! Više od duplo manje! I onda kad idete “raspakirati” proizvod do kraja dolazite do još jedne zanimljivosti. Kod naše role na raspolaganju imate točno 120 papirića a kod talijanske role točno 352 papirića istih dimenzija! Ili da prevedemo - ako kupite u Italiji wc papir će vam trajati točno 3 puta duže !! Odnosno kod nas kupujemo istu stvar 3 puta skuplje ???????? Ne znam da li će ovaj post doći do nekog portala, ali svakako bi bilo dobro da se naše regulatorne agencije i udruge za zaštitu potrošača pozabave ovom temom. Kad su u našim trgovinama i ovako enormne cijene hrane i kućanskih potrepština bilo bi zgodno da bar točno znamo što za taj novac dobivamo! I naravno koje kvalitete! A do onda pravac Trst i Ilirska Bistrica", zaključio je Boras Mandić u svojoj objavi.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...