Marko Filipović i Matej Mostarac predsjednik i zamjenik predsjednika Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Rijeka

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 08.02.2022

Konstituirajuca-sjednica-Koordinacijskog-vijeca-Urbane-aglomeracije-Rijeka

Održana konstituirajuća sjednica Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Rijeka 2021.-2027. godine

Rijeka - Radi uspostave institucionalnog okvira gradonačelnik Grada Rijeke, središta Urbane aglomeracije Rijeka, a sukladno Smjernicama za uspostavu urbanih područja i izradu strategija razvoja urbanih područja za financijsko razdoblje 2021.- 2027., verzija 2.0, donio je 01. veljače 2022. godine Odluku o osnivanju Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Rijeka za financijsko razdoblje 2021.- 2027. godine.

Na konstituirajućoj sjednici članovi su među sobom birali predsjednika i zamjenika predsjednika Koordinacijskog vijeća. Za predsjednika Koordinacijskog vijeća izabran je gradonačelnik Grada Rijeke, Marko Filipović, a za njegovog zamjenika gradonačelnik Grada Kastva, Matej Mostarac.

Na sjednici je također usvojen i Poslovnik o radu koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Rijeka 2021-2027. godine te je pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost, Željko Jurić prisutnima održao prezentaciju na temu Digitalna transformacija Urbane aglomeracije Rijeka – prilike i prijedlozi za period do 2027. godine.