Marko Križanec izabran za novog direktora Energa

Autor: Sanja Monar 22.03.2023

marko_krizanec_energo Foto: Grad Rijeka

Na natječaj je stigla jedna prijava nakon čega je Povjerenstvo za provedbu natječaja za izbor i imenovanje direktora TD Energo utvrdilo da je prijava Marka Križaneca potpuna te da je zadovoljio sve natječajem propisane uvjete

Rijeka - Na danas održanoj Skupštini Trgovačkog društva Energo, Marko Križanec izabran je za novog direktora te tvrtke, prenosi Grad Rijeka.

Križanec je, nastavljaju, izabran temeljem provedenog javnog natječaja koji je raspisan zbog odlaska dosadašnjeg direktora Energa Sanjina Kirigina u zasluženu mirovinu.

Na natječaj je stigla jedna prijava nakon čega je Povjerenstvo za provedbu natječaja za izbor i imenovanje direktora TD Energo utvrdilo da je prijava Marka Križaneca potpuna te da je zadovoljio sve natječajem propisane uvjete. Povjerenstvo je utvrdilo i da kandidat Križanec udovoljava zahtjevima radnog mjesta direktora Energa i to na temelju svojih stručnih znanja, vještina i radnog iskustva te je predložilo Skupštini da ga izabere na ovo radno mjesto odnosno da se s njim sklopi ugovor o radu. Na sjednici održanoj 22. ožujka 2023. Skupština je to i prihvatila, a Marko Križanec vodstvo Energa preuzima 27. ožujka 2023.

Na Skupštini je, kako prenose dalje iz Grada Rijeke, naglašeno i kako Marko Križanec preuzima vođenje Energa u vrijeme globalne energetske krize odnosno u izuzetno zahtjevnom trenutku za to trgovačko društvo, ali i da očekuju da će zbog svog znanja i iskustva novi direktor znati uspješno odgovoriti na sve izazove s kojima se danas susreće energetski sektor pa tako i Energo.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...