Medicinske sestre i tehničari su ključni stup zdravstvenog sustava

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 13.05.2022

medjunarodni dan sestrinstva

Prema rezultatima mjerenja upravo su medicinske sestre i tehničari ključni za zadovoljstvo pacijenata, istaknuo je Ružić.

Rijeka - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci u suradnji s KBC-om Rijeka, Domom zdravlja PGŽ-e, Thalassotherapijom Opatija i Medicinskom školom u Rijeci organizirao je pored ostalog i znanstvenu tribinu u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke – Znanost u sestrinstvu.

Skup je uvodno pozdravio ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić koji se sudionicima obratio i u ime rektorice Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Snježane Prijić Samaržija, kao pomoćnik rektorice za biomedicinu i javno zdravstvo.

Nakon što se uvodno zahvalio medicinskim sestrama na svom uloženom trudu, prof. dr. Ružić je naglasio aspekt razvoja u znanosti sestrinstva pri čemu posebne napore ulaže Sveučilište u Rijeci. “Upravo medicinske sestre i tehničari, svojim radom i opsegom čine ključni stup zdravstvenog sustava”, naglasio je Ružić dodajući da KBC Rijeka ima 1239 sestara i tehničara, ali činimo sve da ih bude više.

Prema rezultatima mjerenja upravo su medicinske sestre i tehničari ključni za zadovoljstvo pacijenata, istaknuo je Ružić, podsjetivši da je u vrijeme dok je bio prorektor Sveučilište je uvelo posebnu liniju financiranja za nove znanstvene grane s naglaskom na sestrinstvo, potakli novi razvojni ciklus da struka dođe do zasluženog mjesta koje im u društvu pripada.