MMSU Rijeka donosi muzejsku šetnju i zanimljivo predavanje

Autor: Marina Pauletić 17.05.2024

muzej_mmsu_vodenje-79406 Foto: arhiva

Ulaz u Muzej sutra, 18. svibnja je besplatan za sve posjetitelje.

Rijeka - Povodom Međunarodnog dana muzeja održat će se tri događanja u razdoblju od 16. do 18. svibnja: održano je vodstvo izložbom „Secundum minimum“ s autorom Joškom Eterovićem i kustosom Brankom Franceschijem, dok sutra posjetitelje očekuje specijalno izdanje muzejske šetnje „Kuc, kuc, ima li koga?“ i predavanje „Vremenska prognoza za jučer – analiza atmosferskih prilika na umjetničkim djelima iz fundusa MMSU“ s meteorologinjom Danijelom Vlašić.

„Specijalno izdanje „Kuc, kuc-a“ održat će se povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja u 10 sati. Kako se ipak radi o izvanrednom izdanju, izvanredno će nam se pridružiti gost/su-voditelj Matko Kezele, riječki umjetnik i restaurator. Ponovno krećemo sa zgradom, iz povijesnog konteksta u planiranje budućnosti. Dotaknut ćemo se aktualne izložbe Joška Eterovića „Secundum minimum“, a završiti opet s tajnim gostom. Otkrivat ćemo stanovnike javnih prostora u Rijeci, a koji su dom trenutačno našli u depou MMSU-a. Što mislite koje djelo će vas dočekati i gdje?“, pitaju organizatori.

Predavanje „Vremenska prognoza za jučer – analiza atmosferskih prilika na umjetničkim djelima iz fundusa MMSU“ također će se održati sutra, 18. svibnja s početkom u 12 sati u MMSU-u. Ulaz je slobodan.

„Kao posebnu poslasticu za naše posjetitelje, na Međunarodni dan muzeja u MMSU ugošćujemo Državni hidrometeorološki zavod Rijeka, tj. meteorologinju Danijelu Vlašić koju vjerujemo poznajete po glasu i njezinim javljanjima na Radio Rijeci. Pripremili smo jedno predavanje u tandemu gdje ćemo predstavljati radove iz fundusa MMSU, dok će Danijela Vlašić analizirati atmosferske prilike koje se na njima pojavljuju. Dođite i pogledajte s nama Vremensku prognozu – za jučer!“, pozivaju organizatori.

Ulaz u Muzej sutra, 18. svibnja je besplatan za sve posjetitelje. Radno vrijeme muzeja je od 10 do 17 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...