MO Hartera poziva na Nedjelju u Ružićevoj

Autor: Andrea Načinović 28.05.2022

wp-content/uploads/2020/12/%C4%86akula-MO-Hartera.jpg

Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada "Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Rijeka - Udruga Urbani separe i zajednica u nastajanju Mjesni odbor Hartera ovu nedjelju, 29. svibnja, organiziraju nekoliko događanja i radnih akcija u riječkoj Ružićevoj ulici.

Program počinje u 18 sati, okupljanjem oko glazbe Radija Roža, na parkingu Hidro (Ružićeva 11). Od 18 do 20 sati oslikavat će se prostor parkinga, pod vodstvom umjetnice Tanje Blašković, a u isto vrijeme kreće i akcija čišćenja lokaliteta i sadnja bilja u već postavljene samonavodnjavajuće gredice uz Rječinu.

U 19 sati s Platoa Hotela "Continental" kreće Biciklistička kritična masa, okupljanje gradskih biciklista i biciklistkinja, nakon kojeg u 20 sati na parkingu Hidra slijedi Ćakula o Rijeci, Leeuwardenu i Salfordu, potaknuta gostovanjem umjetnika iz navedenih gradova u Rijeci i njihovim viđenjem našeg grada te gostovanjem predstavnika MO Hartera u ovim nizozemskim gradovima i zajedničkim inspirativnim iskustvima.

U 21 sat, također na parkingu Hidra, održat će se Drive In kino za bicikle i ljude na kojem će biti prikazan dokumentarni film Bicikli protiv automobila redatelja Fredrika Gerttena. Druženje završava Afterom u obližnjem Nemo klubu gdje će glazbu puštati riječki kolektiv Shabby Kicks Connection.

U slučaju kiše, program se odgađa.

Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada "Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Cjelogodišnji program 'Ćakula' financijski podržava Grad Rijeka

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...