Možemo!: Brat ministra Butkovića za relativno nizak iznos kupio vrijednu parcelu uz more; Butković: Kako Možemo mlati praznu slamu!

Autor: Sanja Tumara 02.04.2024

sandra_bencic_oleg_butkovic

Možemo! je najavilo da će u Vladi pokrenuti reviziju slučajeva malverzacije pomorskim dobrom, a Butković im odgovara da mu ne pada na pamet opravdavati se takvim “lezilebovićima“.

Rijeka – Platforma Možemo! na konferenciji za medije u Rijeci upozorila je „na slučaj u kojem je brat ministra Butkovića za relativno nizak iznos kupio vrijednu parcelu uz more u Novom Vinodolskom!“

„Ta parcela bila je dio stečajne mase tvrtke Hoteli Novi i prodavala se u stečajnom postupku, 2020. kupio ju je jedan talijanski državljanin, a RH, koja nije bila stranka u postupku, uložila je žalbu na odluku o prodaji te je Visoki trgovački sud poništio prodaju prihvativši obrazloženje iz žalbe da se parcela kao pomorsko dobro ne može prodavati u stečajnom postupku. No, dvije godine poslije istu parcelu, u stečajnom postupku, na javnoj dražbi, kupuje Benjamin Butković“, kazala je Morena Lekan, vijećnica Možemo! u Skupštini Primorsko-goranske županije i druga na izbornoj listi u 8. izbornoj jedinici.

„Godinama upozoravamo na malverzacije s pomorskim dobrom. Nakon izbora ćemo u novoj Vladi pokrenuti reviziju svih sumnjivih slučajeva u kojima je korištenje pomorskog dobra ili odricanje države od pomorskog dobra pogodovalo privatnim interesima, na štetu javnog interesa lokalne zajednice!“, najavila je kandidatkinja za premijerku Sandra Benčić.

„Kako Možemo mlati praznu slamu!“, oštro je na Facebooku odgovorio ministar Oleg Butković i nastavio u istom tonu:
„Neradnici iz Možemo, predvođeni propalom poduzetnicom Sandrom Benčić, danas su se uhvatili moje obitelji. Nakon što su razotkrivene Milanovićeve laži, sada sa lažima nastavljaju oni koji u životu ništa nisu radili, osim mlatili praznu slamu. Rezultati njihovog nerada i nesposobnosti se najbolje vide u prometnom kolapsu u Zagrebu i odronima brda smeća na koje su se donedavno penjali predvođeni zbunjolom Tomaševićem. Ne pada mi na pamet opravdavati se takvim “lezilebovićima”, koji se ne razumiju u ništa osim kako namaknuti lovu iz stranih donacija“.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...