Mural Yuseija Sagawea trajni podsjetnik na prijateljstvo Rijeke i Kawasakija

Autor: Sanja Tumara 18.05.2024

mural_japan_u_rijeci_02 Foto: Grad Rijeka

Sagawa je poznati japanski muralist koji je bio angažiran i tijekom priprema Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Rijeka - U sklopu manifestacije Japan u Rijeci japanski umjetnik i muralist Yusei Sagawa u ulici Ivana Grohovca oslikava mural kao trajnu uspomenu na više od 50 godina dugo prijateljstvo gradova Rijeke i Kawasakija, a kako napreduju radovi, došao je vidjeti i gradonačelnik Marko Filipović.

Sagawa je poznati japanski muralist koji je bio angažiran i tijekom priprema Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, a njegov riječki mural nosi veliku simboliku. Kada bude u potpunosti dovršen, prikazivat će dvije rijeke, jedna simbolizira Rijeku, druga Kawasaki, kao i veliko sunce koje je i simbol Japana, unutar kojeg će se nalaziti prepoznatljivi simboli naša dva grada. Ispod svega toga nalazit će se dječje ruke koje simbolički prikazuju želju da se prijateljstvo dva grada nastavi i u budućnosti i da ga buduće generacije nastave njegovati i unaprjeđivati.

Organizator manifestacije Japan u Rijeci je Muzej „Peek&Poke“, stoga ulica Ivana Grohovca u kojoj se mural izrađuje nije odabrana slučajno, nalazi se upravo u neposrednoj blizini Muzeja.

mural_japan_u_rijeci_01
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...