Na botelu Marina predstavljene mogućnosti zapošljavanja osoba iz Ukrajine

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 05.11.2022

skup_Mogucnosti_zaposljavanja_osoba_iz_Ukrajine_hrvatska__3_

Savjete su okupljenima pružili predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Rijeka, Sveučilišta u Rijeci te Ustanove za obrazovanje odraslih DANTE.

skup_Mogucnosti_zaposljavanja_osoba_iz_Ukrajine_hrvatska__2_

Rijeka- Skup “Mogućnosti zapošljavanja osoba iz Ukrajine” u organizaciji Europe Direct Rijeka i Caritasa Riječke Nadbiskupije održao se na botelu Marina. Tom je prilikom 50-ak okupljenih sudionika doznalo sve o mogućnosti pronalaska zaposlenja ili pokretanja posla u Rijeci i županiji uz pomoć institucija.

Savjete su okupljenima pružili predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Rijeka, Sveučilišta u Rijeci te Ustanove za obrazovanje odraslih DANTE. Prezentaciju pod nazivom “Kako ući u svijet poduzetništva” održala je voditeljica Europe Direct Rijeka Doris Sošić, dok je programe doškolovanja te tečajeve učenja hrvatskog jezika predstavio Andrej Marušić iz Ustanove DANTE. Sudionici skupa na dar su dobili hrvatsko-ukrajinski rječnik za djecu, a koji bi najmlađima trebao pomoći u integraciji među vršnjacima u vrtićima i školama.

skup_Mogucnosti_zaposljavanja_osoba_iz_Ukrajine_hrvatska__5_
skup_Mogucnosti_zaposljavanja_osoba_iz_Ukrajine_hrvatska__4_
skup_Mogucnosti_zaposljavanja_osoba_iz_Ukrajine_hrvatska__1_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...