Na daskama HKD-a nova plesna poslastica: Predstava Idiot-Syncrasy kolektiva Igor x Moreno

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 12.01.2022

Idiot-Syncrasy_foto_Alicia_Clarke__3_

Pod nazivom Igor x Moreno djeluju koreografi Moreno Solinas i Igor Urzelai, u kojem djeluju u suradnji sa širom skupinom umjetnika.

Rijeka - U subotu 15. siječnja u 20 sati, u HKD-u gostuje još jedna plesna poslastica – hvaljena predstava Idiot-Syncrasy kolektiva Igor x Moreno.

Pod nazivom Igor x Moreno djeluju koreografi Moreno Solinas i Igor Urzelai, u kojem djeluju u suradnji sa širom skupinom umjetnika. Dugogodišnji su suradnici londonskog The Placea, s trenutnom umjetničkom rezidencijom u S'ALA-i na Sardiniji. Njihovi radovi proizlaze iz fascinacije ljudima i njihovim specifičnostima. Kroz koreografiju, neverbalnim jezikom stvaraju iskustva koja iznenađuju, potiču i uznemiruju. Njihova djela – konstruirana do detalja, a duboko zaokupljena životnoąću – izmiču različitim žanrovima i stilovima.

Idiot-Syncrasy_foto_Alicia_Clarke__2_

O predstavi Idiot-Syncrasy kažu:
"Krenuli smo sa željom da svojim nastupom promijenimo svijet. Osjećali smo se kao idioti. Onda smo puno plesali. Skakali smo. Pozivali smo se na narodne tradicije Sardinije i Baskije. Pjevali smo. Pa smo još malo skakali. Obvezali smo se."


Predstava Idiot-Syncrasy bila je nominirana za National Dance Awards 2015. i Total Theatre Awards 2015. te je odabrana za Aerowavesov Spring Forward festival 2015. i za British Council Showcase 2015.


Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.


Za ulazak u dvoranu potrebna je COVID potvrda. Mogu ju pribaviti svi koji su cijepljeni, preboljeli COVID ili su negativno testirani od strane medicinskog osoblja unutar 48 sati od predstave. Obavezno je nošenje zaštitne maske.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...