Na Extravagant Gali predstavljeni frankopanski kostimi sa Zigmanovim potpisom

Autor: Marina Pauletić 27.11.2022

extravagant

Radi se o modnoj manifestaciji na kojoj su predstavljene haljine za županijsku Kulturno-turističku rutu „Putovima Frankopana“.

Rijeka - Pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja održana je modna manifestacija Extravagant Gala.

Uspješni dizajnerski dvojac Boudoir predstavio je najnoviju božićnu kolekciju, a u atriju Muzeju izložene su frankopanske haljine s otiscima priča iz bogate povijesti ove velikaške obitelji koje je poznati dizajner Juraj Zigman izradio za županijsku Kulturno-turističku rutu „Putovima Frankopana“.

„Bilo je divno! Zaista lijepi i raskošni modeli, puni sjaja i šljokica, baš kako i priliči za nadolazeće blagdane. Ovakva događanja znače jako puno, kako zbog okupljanja ljudi, tako i zbog praćenja trendova koji su u tijeku. Prostor poput Guvernerove palače svakako omogućava da se to prikaže u jednom jako lijepom svjetlu“, kazala je Sonja Šišić, pročelnica UO za kulturu sport i tehničku kulturu.

Manifestacija je imala i humanitarni karakter te je sav prihod od ulaznica namijenjen Udruzi za sindrom down Rijeka 21.

„Jako smo zadovoljni, jer svake godine skupimo sve više novaca. Ove godine smo skupili više od 16 000 kuna te smo sretni što na taj način možemo pomoći udruzi Rijeka 21. Sigurna sam da će prikupljeni novac dobro iskoristiti te se nadam da ćemo sljedeće godine ovo ponoviti, ali naravno s još više sredstava i još uspješnije“, navela je Nikolina Radić Štivić, ravnateljica Muzeja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...