[FOTO] Na Gastrofešti na Korzu podijeljeno dvije tisuće porcija rižota od lignji

Autor: Marina Pauletić 14.06.2024

gastrofesta_korzo_-51963

Za glazbenu kulisu ovog tradicionalnog druženja na Korzu pobrinula se klapa Nevera.

Rijeka - Tradicionalno, povodom obilježavanja blagdana sv. Vida na Korzu je održana Gastrofešta. Zajedničkoj marendi s građanima pridružio se i gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima.

Na ovogodišnjoj Gastrofešti pripremljeno je oko 2000 porcija rižota od lignji za što je iskorišteno 350 kilograma lignji, 140 kilograma riže i 40 litara maslinovog ulja.

gastrofesta_korzo_-97418

Za glazbenu kulisu ovog tradicionalnog druženja na Korzu pobrinula se klapa Nevera koja je izvela prigodan program.
Sve namirnice za ovogodišnju Gastrofeštu osigurale su Plodine d.d., a za pripremu i podjelu jela bio je zadužen Studentski centar Rijeka.

klapa_nevera-75260

Gradonačelnik Filipović čestitao je građanima Dan grada Rijeke i blagdan zaštitnika svetog Vida uz zadovoljstvo što se i ove godine ima priliku družiti s građanima na ovoj tradicionalnoj marendi. „Kao i svake godine interes građana je velik što mi je jako drago. Mnogobrojne su aktivnosti ovih dana vezane uz obilježavanja blagdana sv. Vida, a Gastrofešta je svakako jedan od građanima, vjerujem, omiljenijih“, rekao je Filipović i zahvalio dugogodišnjim sponzorima koji su osigurali namirnice kao i djelatnicima Studentskog centra Rijeka koji su marendu i pripremili, a djelatnicima se zahvalio i ravnatelj Studentskog centra Rijeka Goran Manestar.

Direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa najavio je kako nas u Rijeci čeka ljeto bogato programima za sve generacije, a Dani svetog Vida svojevrstan su uvod u program u kojem će moći uživati kako građani, tako i njihovi gosti.

gastrofesta_korzo_-05483
pocket icon

Na Gastrofešti na Korzu podijeljeno dvije tisuće porcija rižota od lignji

Više sa portala torpedo.media ...