Na Korzu održana 51. humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“

Autor: Marina Pauletić 12.10.2023

solidarnost_na_djelu_gdck_rijeka__3_

Akcija će se narednih dana provoditi u osnovnim školama i učeničkim domovima.

Rijeka – Na riječkom je Korzu danas održana 51. humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“ u kojoj su se prikupljala novčana sredstva prodajom bonova zahvalnosti za potrebite sugrađane. Akciju provodi Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka, a građani su mogli kupiti bonove od 0,50 EUR i 1,00 EUR te si također besplatno izmjeriti tlak te šećer u krvi.

Sljedećih nekoliko dana bonovi će se prodavati u brojnim osnovnim školama te učeničkim domovima, gdje će za to biti zaduženi povjerenici Crvenog križa. Ukupno je naručeno bonova u vrijednosti od 9000,00 EUR.

solidarnost_na_djelu_gdck_rijeka__2_

Osim bonova, Hrvatski Crveni križ udružio je snage s Kauflandom te je postavio košaru za prikupljanje hrane. Navedena akcija trajat će do nedjelje, 15. listopada, a košare su postavljene u oba Kauflanda – onom na Zametu i Škurinjama. Prikupljaju se ciljane namirnice: brašno, riža, tjestenina, ulje, marmelada, sol, mesne konzerve, juhe u vrećici, riblje konzerve te šećer.

solidarnost_na_djelu_gdck_rijeka__1_

U akciji su uz GDCK Rijeka sudjelovali aktivisti iz društava Crvenog križa, darivatelji krvi, zaposlenici CK Rijeka, članovi Štaba za provođenje akcije Solidarnost na djelu i Komisije za logistiku, članovi Terenske jedinice Dr. Ante Švalba, dok su učenici Medicinske škole Rijeka zajedno s profesorima sudjelovali u zdravstvenoj akciji.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...