Nagrađeni najbolji sportaši i klubovi u Primorsko-goranskoj županiji

Autor: Marina Pauletić 06.04.2023

sportasi_pgz_najbolji__4_

Nagrade su dodijeljene za pojedinačna vrhunska sportska postignuća, odnosno osvojene medalje na najvećim međunarodnim sportskim natjecanjima.

Rijeka - Primorsko-goranska županija tradicionalno je dodijelila županijske nagrade za vrhunska sportska postignuća i osvojene medalje na velikim sportskim natjecanjima. Svečanost u čast najboljih sportaša u 2022. godini održana je novoizgrađenoj školskoj sportskoj dvorani Medicinske škole u Rijeci, a nagrađenim sportašima je čestitao župan Zlatko Komadina.

„U našoj županiji imamo uvjete za sve vrste sportova. Mislim da smo jedini koji možemo razvijati i dvoranske i atletske i timske sportove i na vodi i na snijegu i pod vodom. To omogućava bavljenje raznim disciplinama. Naravno, u sportu je potreban i važan predan rad i marljivost“, rekao je župan i podsjetio da je Primorsko-goranska najsportskija županija po broju stanovnika koji se bave sportom.

sportasi_pgz_najbolji__6_

U ime cijele olimpijske obitelji, čestitkama se pridružio glavni tajnik HOO Siniša Krajač rekavši kako je ovo jedna u nizu potvrda koliko Primorsko-goranska županija brine o svojim sportašima.

Nagrade su dodijeljene za pojedinačna vrhunska sportska postignuća, odnosno osvojene medalje na najvećim međunarodnim sportskim natjecanjima. Potom klubovima čiji su članovi nagrađeni za pojedinačna sportska postignuća te ekipna postignuća na državnoj i međunarodnoj razini. Također, s obzirom na to da su u 2022. godini ostvareni izuzetni rezultati u kuglanju i u boćanju dodijeljene su posebne novčane nagrade za sportska postignuća od osobite vrijednosti i značaja za Županiju.

sportasi_pgz_najbolji__5_

Ukupno je u pojedinačnoj konkurenciji nagrađeno 33 sportaša i njihovih 20 klubova, 10 klubova za ekipna klupska postignuća na državnoj razini te dodatne tri nagrade za sportska postignuća od posebnog značaja.

Neki od nagrađenih sportaša su Ana Jović, članica Kick boxing kluba Sušak Rijeka, za osvojeno, 1. i 3.mjesto u disciplinama LIGHT CONTACT i POINT FIGHTING, Svjetsko prvenstvo za djecu, kadete i juniore, održano u travnju 2022., zatim Tia Paulina Srića, članica Kick boxing kluba Sušak Rijeka, za osvojeno 1. mjesto u disciplini FULL CONTACT, Svjetsko prvenstvo za djecu, kadete i juniore održano u Italiji u travnju 2022., potom Petar Klovar, član Ronilačkog kluba OCEAN Rijeka, 1.mjesto u ronjenju na dah u disciplini FREE IMMERSION, Svjetsko prvenstvo FREEDIVING OUTDOOR CMAS održanom u Turskoj u listopadu 2022.

sportasi_pgz_najbolji__3_

Nagradu za posebna sportska postignuća osvojili su Kuglački klub Mlaka iz Rijeke za osvajanje Lige prvaka u Mađarskoj u ožujku 2022. te osvajanje Svjetskog kupa u Njemačkoj u listopadu 2022., potom Tonči Mikac, trener i predsjednik Kuglačkog kluba Mlaka iz Rijeke - za ostvarene uspjehe kuglačica na međunarodnom planu kao i iznimne uspjehe u nacionalnim natjecanjima: osvajanje naslova državnih prvakinja, kao i osvajanje Kupa Republike Hrvatske te Vjekoslav Matetić, trener, jedan od osnivača Boćarskog kluba Sv. Jakov iz Jadranova, izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske te direktor svih reprezentativnih boćarskih selekcija - za iznimne rezultate boćarica i boćara s područja Primorsko-goranske županije.

Cjelokupni popis svih nagrađenih, uključujući klubove nagrađenih pojedinačnih sportaša te ekipna klupska postignuća na državnoj razini pogledajte na poveznici.

sportasi_pgz_najbolji__1_

Podsjetimo, u proračunu za 2022. godinu za dodjelu županijskih nagrada za kvalitetu u sportu i vrhunska sportska postignuća osiguran je iznos od 33.180,00 eura.

Uz župana Komadinu, nagrade su uručile zamjenica župana Marina Medarić i resorna pročelnica Sonja Šišić, a glazbenim i plesnim točkama program su obogatili Martina Vidović, Lara Richter te učenice 3b razreda OŠ za klasični balet i suvremeni ples – Paula Dominik, Tia Ivanković, Kiona Elu Miholić, Marta Milovanović, Lana Nastasić i Nina Švarcer.

sportasi_pgz_najbolji__2_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...