Nagrađeni najuspješniji nastavnici i škole u PGŽ povodom Svjetskog dana učitelja

Autor: Marina Pauletić 06.10.2022

svjetski_dan_ucitelja_primanje

Osnovna škola Čavle i Gimnazija Andrije Mohorovičića nagrađene najuspješnije odgojno-obrazovne ustanove u PGŽ.

RIJEKA - Povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježio 5. listopada, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održana je prigodna svečanost na kojoj su župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin dodijelili nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima i ustanovama.


Za županijsku je nagradu ove godine pristiglo 26 prijava: kandidirale su se četiri ustanove, od kojih su tri osnovne i jedna srednja škola, a prijavila su se 22 odgojno-obrazovna djelatnika, od kojih je 12 djelatnika osnovnih škola, devet srednjih škola te jedan djelatnik Centar za odgoj i obrazovanje – jedine ustanova koja objedinjuje osnovnu i srednju školu.


Ovogodišnje su nagrade prema odluci povjerenstva pripale Osnovnoj školi Čavle i gimnaziji Andrije Mohorovičića Rijeka, profesorici hrvatskog i engleskog jezika i književnosti u OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, Davorki Nekić, učiteljici tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Čavle Bojani Kukec, nastavniku harmonike u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka Volodimiru Balyku i Aleksandri Brmboti, nastavnici matematike i informatike u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab.


„Kada tražite izvrsne među mnogim dobrima, to potiče i druge da budu još i bolji“, izjavio je župan Zlatko Komadina te uz čestitke nagrađenima, uputio čestitke i zahvale svim prosvjetnim djelatnicima koji obrazuju našu djecu.


„Svjetski dan učitelja jedna je od najljepših prigoda da se zahvalimo profesorima i učiteljima za doprinos odgojno-obrazovnom radu“, istaknula je pročelnica Stilin i dodala kako će dobitnici nagrada biti i novčano nagrađeni.


Jedna od laureata, profesorica Davorka Nekić iskazala je zadovoljstvo što je upravo na današnji dan, Svjetski dan učitelja, kao krunu svojeg šesnaestogodišnjeg rada primila ovu nagradu, a njezin je rad prepoznat diljem Primorsko-goranske županije. Spomenula je kako su generacije učenika koje dolaze definitivno digitalne generacije, što pred sve profesore postavlja izazov kako im približiti program na zabavan i lako prihvatljiv način.


U prigodnom su programu nastupali učenici Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov Rijeka, Luka Bujdo, Massimo Balczo, Šimun Tićak i Saša Miljanović pod mentorstvom profesora Volodimira Balyka i profesorice Anite Primorac.

Više sa portala torpedo.media ...