Najavljen 24. Festival sporta i rekreacije Homo si teć - Rijeka Run

Autor: Marina Pauletić 24.03.2023

wp-content/uploads/2019/04/homo-si-tec-rijeka-run-2019-1.jpgFoto: arhiva

Ono čime će festival sporta i rekreacije ove godine privući ljubitelje trčanja i rekreacije na otvorenom je čak devet utrka, koje se protežu na tri vikenda održavanja festivala.

Rijeka - Organizatori Festivala sporta i rekreacije Homo si teć - Rijeka Run na današnjoj su konferenciji za medije najavili 24. izdanje manifestacije, koja će kroz tri vikenda održavanja ponuditi čak 9 utrka i neizostavnu humanitarnu akciju.

“Iznimno nam je drago što se Homo si teć, kao ne samo prepoznatljiva riječka, već i najveća hrvatska sportska manifestacija, započeta sada već davne 1998., vraća na riječke ulice i s brojnim utrkama potiče građane na rekreaciju u samom centru grada, koji će taj dan biti zona bez prometa. Već sama činjenica da festival traje tako dugo potvrđuje da se njegova važnost itekako prepoznaje, a svakako ima i podršku Grada Rijeke u daljnjem razvoju,” istaknuo je gradonačelnik Marko Filipović, sa željom da se što više građana odazove na sudjelovanje u humanitarnoj akciji i kupnjom festivalske majice doniraju za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Majice će se moći kupiti na štandu Homo si teć na Trgu 128. brigade HV-a i u trgovinama Sport Visiona od ponedjeljka, 27. ožujka.

wp-content/uploads/2019/04/homo-si-tec-rijeka-run-2019-2.jpgFoto: arhiva

“Sportske manifestacije osnažuju poziciju Rijeke kao destinacije za aktivni turizam koji je zadnjih godina prerastao u jedan od glavnih aduta naše turističke ponude i izrazito nam je drago da i ove godine možemo podržati organizaciju i u ulozi partnera sudjelovati u daljnjem razvoju Festivala sporta i rekreacije. Turistička zajednica grada Rijeke već godinama intenzivno radi na promociji aktivnog odmora u Rijeci i okolici, a veliki je iskorak napravljen razvojem projekta Rijeka Outdoor koji u našu destinaciju privlači osjetan broj domaćih i stranih gostiju, zaljubljenika u biciklizam, planirarenje i boravak na otvorenom”, naglasio je voditelj razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke Marko Mikašinović, pozvavši sve da istraže bogat raspored ovogodišnjeg izdanja festivala i priključe mu se u što većem broju.

Ono čime će festival sporta i rekreacije ove godine privući ljubitelje trčanja i rekreacije na otvorenom je čak devet utrka, koje se protežu na tri vikenda održavanja festivala. Sve započinje već u subotu, 25. ožujka utrkom Trsatskim stubama “539 skok”, nakon koje 8. travnja slijedi utrka po popularnoj šetnici uz more, “Molo longo trk”.

wp-content/uploads/2019/04/homo-si-tec-rijeka-2019-10.jpgFoto: arhiva

“Vjerujem da će završnica festivala 23. travnja ponovo okupiti impozantan broj ljudi i još jednom pokazati sportske, ali i humane vrijednosti našeg grada”, rekao je glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, istaknuvši spremnost Riječana da uvijek podrže plemenite akcije.

Najmasovniju humanitarnu utrku građana i ovog puta prate utrka za vrtićarce i njihove roditelje mići trk, utrka osoba s invaliditetom i slabovidne osobe Memorijal Milke Milinović te četiri natjecateljske utrke: 19. Riječki polumaraton, Desetka powered by Heineken 0.0, utrka štafeta 3x7km i Erste Petica. Sve utrke u nedjelju, 23. travnja startaju od 9:30, a prijave za natjecateljske utrke primaju se na web stranici www.rijeka.run.

wp-content/uploads/2019/04/homo-si-tec-rijeka-2019-33.jpgFoto: arhiva

“Veliko nam je zadovoljstvo što je nakon par godina stanke započela organizacija Festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run, uz kojeg banka stoji već cijeli niz godina. Riječ je o manifestaciji koja promovira rekreativno bavljenje sportom kao zdrav način života te ono najbolje što naš grad nudi: puno pozitivne energije, okupljanje svih generacija, odličnu atmosferu. Sve su ovo razlozi zbog čega se manifestaciji veselimo i s nestrpljenjem očekujemo“ kazala je Tatjana Sundać, direktorica Regionalne direkcije Rijeka, sektor građanstva Erste Banke.

Slične je sentimente podijelio i predstavnik A1, Klaudio Rajković: “Drago nam je što smo dio ove tradicionalne utrke koja privlači velik broj trkača i rekreativaca. Uvijek podržavamo događanja koja promoviraju zdrav život, stoga se već osmu godinu uključujemo u ovako značajan projekt s pozitivnim predznakom.”

Više informacija o festivalu potražite na www.rijeka.run.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...