Najavljen program ovogodišnjeg Hrvatskog olimpijskog dana

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 08.09.2022

Najava-programa-Hrvatskog-olimpijskog-dana-2

Program na Bazenima Kantrida započet u 10 ujutro podizanjem olimpijske zastave, nakon čega će biti održane demonstracije plivanja, daljinskog plivanja, ronjenja, sinkroniziranog plivanja, vaterpola, skokova u vodu, boksa, juda, karatea, kenda i teakwandoa.

Rijeka - Hrvatski olimpijski dan održat će se ove subote na dvije lokacije, na Platku i Bazenima Kantrida. U sklopu programa ove će se godine održati prezentacija 17 sportova, a prema riječima predsjednice Riječkog sportskog saveza Dorotee Pešić Bukovac, nakon niza godina održavanja manifestacije na Korzu odlučili su se za promijenu lokacije.

„Uz Platak gdje će se odvijati jedan dio programa, za drugu lokaciju odabrani su Bazeni Kantrida kako bi i sportaši vodenih sportova dobili priliku za prezentaciju svojih aktivnosti što na Korzu nije bilo moguće“, rekla je Pešić Bukovac i dodala kako će uz vodene na Bazenima biti održana i demonstracija borilačkih sportova.

Program na Bazenima Kantrida započet u 10 ujutro podizanjem olimpijske zastave, nakon čega će biti održane demonstracije plivanja, daljinskog plivanja, ronjenja, sinkroniziranog plivanja, vaterpola, skokova u vodu, boksa, juda, karatea, kenda i teakwandoa.

Program na Platku, ukoliko vremenske prilike to budu dopustile započet će u 10:30 sati, također podizanjem olimpijske zastave, a sportovi koji će se predstaviti su atletika, košarka, rukomet, odbojka, skijaško trčanje, šah i triatlon.

Najava-programa-Hrvatskog-olimpijskog-dana-1

Kako je najavila glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ Katja Luketić istovremeno s programom Hrvatskog olimpijskog dana na Platku će se održati i Festival sportske rekreacije. „Pozivam roditelje i djecu da nam se pridruže, da pogledaju sportove i da vide koje sve sportske mogućnosti se nude“, rekla je Luketić i dodala kako će se u slučaju lošeg vremena program sa Platka prebaciti na Bazene Kantrida.

Renato Kostović ispred Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke pozvao je roditelje i djecu da posjete ovu manifestaciju koja promovira aktivan stil života, ali i duh olimpizma, a pozivu se pridružila i Sanja Jovanović kao predstavnica Kluba riječkih olimpijaca.

S ciljem približavanja sportskih aktivnosti za djecu na području grada Rijeke napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove koji je dostupan na web stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Hrvatski olimpijski odbor 2007. godine pokrenuo je program Hrvatski olimpijski dan čiji je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...