Najavljen program Torpedo Day 03 na temu robotike i automatizacije

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 13.09.2022

torpedo_days_rihub__2_

Program će se održati 15. rujna u 10 sati u prostorima Proizvodnog parka Torpedo, a sudionici programa bit će predstavnici Sveučilišta i privatnog sektora koji će imati prigodu iznijeti svoja razmišljanja obzirom na potrebe i mogućnosti razvoja primjenom robotike i automatizacije u industriji.

Rijeka - Program Torpedo Day 03 temelji se na razvoju robotike i automatizacije neophodne za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a program je prilika i za direktno povezivanje poduzetnika. Cilj Torpedo Day-a kojeg zajednički organiziraju Riječka razvojna agencija Porin, Grad Rijeka i Europe Direct Rijeka je isticanje i promocija novih tehnologija u raznim industrijama.

Program će se održati 15. rujna u 10 sati u prostorima Proizvodnog parka Torpedo, a sudionici programa bit će predstavnici Sveučilišta i privatnog sektora koji će imati prigodu iznijeti svoja razmišljanja obzirom na potrebe i mogućnosti razvoja primjenom robotike i automatizacije u industriji. Prema najavi direktora Riječke razvojne agencije Porin Daria Zorića ovogodišnji program podijeljen je u tri djela.

„Potpisat će se Ugovor o suradnji između Riječke razvojne agencije Porin i Podjetniškog inkubatora Kočevje, čime ćemo formalizirati dugogodišnju suradnju s našim slovenskim partnerima. Drugi dio programa je B2B matchmaking poduzeća, ovogodišnji novitet koji će omogućiti razmjenu iskustava riječkih i slovenskih poduzetnika. Također, s obzirom da smatramo da robotiku treba približiti najmlađima bit će organizirana i prezentacija Kubo robotike za učenike i nastavnike riječkih osnovnih škola, a održat će se i predavanje Yaskawa Europe Robotics, japanske korporacije za izradu robota s kojima nastavljamo suradnju i u narednim mjesecima i drago mi je što su nas prepoznali kao kvalitetnog partnera“, rekao je Zorić.

torpedo_days_rihub__1_

Osim B2B matchmaking programa kojeg je ocijenila izuzetno vrijednim, pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Jana Sertić istaknula je važnost ovog programa u svrhu povezivanja riječkih i slovenskih poduzetnika i obrtnika. Potencijalna suradnja, istaknula je Sertić nekima od njih omogućit će prvi izlazak na neko strano tržište ili pak proširenje tržišta na kojem već djeluju.

„Cjelokupni program, a ponajviše B2B matchmaking poduzeća prilika je za susret sa slovenskim poduzetnicima koji će biti prisutni, a dolaze iz područja kreativnih tehnologija i IT industrije. To je izvrsna prilika za stvaranje networkinga i mogućnosti daljnje suradnja, a tu pritom mislim ponajprije na suradnju u budućoj Energani – inkubatoru za kreativne tehnologije i IT industriju“, objasnila je Sertić.

U sklopu program bit će održan i obilazak Proizvodnog parka Torpedo gdje će se sudionicima pokazati najnovija aditivna tehnologija koja uključuje 3D printere, industrijske 3D printere, 3D skenere i opremu za modeliranje. Kako je istaknula voditeljica Europe Direct Rijeka Doris Sošić u programu dosadašnjih Torpedo Days-a bilo je riječi o aditivnim tehnologijama kao i o primjeni pametnih rješenja u različitim industrijama.

„Obje teme, uključujući i robotiku i automatizaciju navedene su u smjernicama koje Europska komisija ističe u smislu pametne Europe putem održivog i inovativnog gospodarstva kako bi se ojačalo gospodarstvo ulaganjem u istraživanje i inovacije, podupirala poslovna konkurentnost, digitalizacija i razvoj vještina za pametnu specijalizaciju te jačala digitalna povezanost“, objasnila je Sošić.

Svi zainteresirani poduzetnici za sudjelovanje se mogu prijaviti ispunjavanjem online obrasca dostupnog na web stranici Riječke razvojne agencije Porin.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...