Najavljen program trećega izdanja gala koncerta GUG - Glazbena u Guveru

Autor: Marina Pauletić 16.06.2023

glazbena_skola_gala_koncert_guvernerova_palaca__1_

Program obuhvaća koncert kojim će se predstaviti solisti, članovi komornih sastava, članovi zborova i orkestara Glazbene škole.

Rijeka - U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, ravnatelj Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka Danijel Trinajstić, muzejska savjetnica Denis Nepokoj i voditeljica projekta GUG Slađana Ćolović najavili su program 3. izdanja gala koncerta „Glazbena u Guveru – GUG“ koji se održava 21. lipnja 2023. godine u perivoju Guvernerove palače s početkom u 21 sat.

Program obuhvaća koncert kojim će se predstaviti solisti, članovi komornih sastava, članovi zborova i orkestara Glazbene škole.

Koncert vrhunskih mladih glazbenika, učenika GŠ Ivana Matetića Ronjgova dio je projekta Brdo kulture, a mladi glazbenici predstavit će se kao solisti, članovi komornih sastava, članovi zbora te orkestra uz pomoć svojih mentora.

Kako je istaknuto, prve godine održavanja bio je to koncert Večer filmske glazbe, zatim prošle godine nakon stanke zbog koronavirusa GALA KONCERT kojeg ove godine ponavljaju uz male glazbene izlete prema suvremenim žanrovima.

glazbena_skola_gala_koncert_guvernerova_palaca__2_

Resorna pročelnica Edita Stilin zahvalila je svim djelatnicima i učenicima Glazbene škole na kvalitetnom radu te je istaknula zadovoljstvo što Primorsko-goranska županija i ove godine podržava ovaj vrhunski događaj. Pozvavši sve građane da uživaju u koncertu koji je svojevrsna kruna brojnih godišnjih aktivnosti Glazbene škole, istaknula je simboliku kraja nastavne godine, ujedno i najduljeg dana. Primorsko-goranska županija je osnivač dvije glazbene škole i osam glazbenih odjela, čime je omogućeno glazbeno obrazovanje učenicima diljem županije, zaključila je pročelnica Stilin.

„Ovim koncertom želimo osvijestiti široj javnosti život mladih glazbenika i njihov put do izvrsnosti. Svaki glazbenik ulaže izuzetno puno vremena u svoj zanat kroz svakodnevni trening ovladavanja glazbalom/glasom te učeći glazbeno-stilska obilježja različitih epoha. Svojim izvedbama vode nas na čarobno putovanje i vjerodostojno prezentiraju glazbu onako kako je stvarana i zamišljena.“ Istaknula je prof. Čolović.

Posebna suradnja naše škole na ideju Čolović bila je višegodišnja radionica Temelji Aranžiranja koju je vodio naš poznati i priznati gitarist i producent Ivan Pešut. Tri generacije radile su na aranžmanu posebne skladbe koju će premijerno izvesti na koncertu 21. lipnja, najavio je ravnatelj Trinajstić.

Zadnji dan nastave, 21. lipnja ujedno je i Svjetski Dan glazbe, a svi su pozvani na koncert za koji se ulaz ne naplaćuje. Program koncerta vodi Matea Krmpotić, nekadašnja učenica Glazbene škole, a sada voditeljica i novinarka HRT Radio Rijeke i reporterka HTV-a.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...