Najavljen Tjedan dobre dječje knjige 2023.: kopamo, kopamo, kopamo…

Autor: Marina Pauletić 07.04.2023

wp-content/uploads/2021/12/Dje%C4%8Dja-ku%C4%87a-2400x1524_c.jpg

Na žalost, neki kopaju i rovove, rijetko u njima čitaju, a kroz program Tjedna dobre dječje knjige 2023. godine Gradska knjižnica Rijeka dotaknut će se i teških, ali važnih tema upravo za ovaj trenutak.

Rijeka - Od 17. travnja do 23. travnja čeka vas novo izdanje Tjedna dobre dječje knjige u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka, najveće manifestacije dječje čitateljske kulture u riječkoj regiji.

„Pomalo očita, pomalo prljava, pomalo genijalna tema ovogodišnjeg Tjedna dobre dječje knjige je.. (bubnjevi....tamtamtadam)... kopanje! Svakako, ne mislimo samo na klasično, prljavo kopanje koje je već četiri godine svakodnevica u ključnim projektima Gradske knjižnice Rijeka („Benčiću“ u tebe gledamo) već na sve one trenutke u kojima se ono kao metafora ili radnja isprepliće s našim čitateljskim životima. A toga ne nedostaje“, pojašnjavaju organizatori.

wp-content/uploads/2021/03/Djecja-kuca-uoci-otvorenja-2.jpg

Kopamo po policama… jer tako tražimo dobre knjige.
Kopamo nos… jer tako je čitanje još napetije.
Kopamo temelje…jer tako gradimo temelje knjižnice.
Kopamo krumpir…jer od toga se radi čips koji volimo uz dobru priču.
Kopamo podatke…jer sve knjige su i informacije.

Na žalost, neki kopaju i rovove, rijetko u njima čitaju, a kroz program Tjedna dobre dječje knjige 2023. godine Gradska knjižnica Rijeka dotaknut će se i teških, ali važnih tema upravo za ovaj trenutak.

wp-content/uploads/2021/03/Dje%C4%8Dja-ku%C4%87a-uo%C4%8Di-otvorenja-70-900x600.jpg

Tjedan dobre dječje knjige i ove godine kroz kreativno korištenje knjige i priče, samostalnu kreativnost djece, stvaranje konteksta za kulturu čitanja i knjiga promiče čitanje kao zabavni element svakodnevice. Za vas je samo u Dječjoj kući, koja je središnje mjesto održavanja programa, pripremljeno preko 50 događanja na kojima je sudjelovanje za djecu uz prijave slobodno.
Sudjelovanje je potrebno prijaviti, a detalje možete istražiti na stranicama gkr.hr i djecjakuca.hr.

Partner Gradskoj knjižnici Rijeka u programskoj realizaciji je Školska knjiga na čijem štandu u prizemlju Dječje kuće ćete u posebnim terminima moći doći i do željenih naslova što će pružiti poseban začin fešti od dječjih knjiga kao što je ova Gradske knjižnice Rijeka.

wp-content/uploads/2021/12/djecja-kuca-2021-rijeka-bencic.jpg

Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija u riječkoj regiji posvećena kulturi čitanja od najranije dobi, knjigama za djecu i roditelje, razvoju kreativne pismenosti, vizualnoj kulturi i stvaranju pisanih sadržaja za djecu. Manifestacija se održava od 2012. godine ujedinjujući u nastojanje široku frontu društvenih aktera koji rade na kulturi čitanja djece, a od 2021. baza mu je u novootvorenoj Dječjoj kući, prostoru kulture za djecu, roditelje, stručnjake i sve kreativne pojedince u art-kvartu „Benčić“ te domu dječjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka kao središnje riječke knjižnice za djecu. Konceptualno Tjedan dobre dječje knjige naslanja se na tezu da knjige i priča leže u temelju svakog stvaralaštva stoga u program uklapa na kreativne načine elemente gaminga, kazališta, produkt dizajna, STEM-a.

Cjelokupni program Tjedna dobre dječje knjige možete pogledati ovdje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...