Najavljeno Master prvenstvo u skokovima u vodu na Bazenima Kantrida

Autor: Andrea Načinović 19.07.2022

skokovi_u_vodu-72584

Natjecanje započinje sutra u 13 sati i otvoreno je za publiku, tako da su organizatori pozvali sve zainteresirane građane da dođu i da uživaju u skokovima u vodu.

Rijeka - Na Bazenima Kantrida, od 20. do 23. srpnja održava se 5. Master prvenstvo u skokovima u vodu na kojem sudjeluje stotinjak skakača iz 17 država Europe, SAD-a, Kanade i Hong Konga.

Organizator prvenstva je Klub skokova u vodu „Primorje 2010“ zajedno s Riječkim sportskim savezom, a prema riječima predsjednice RSS-a Dorotee Pešić Bukovac ovo natjecanje održavalo se u kontinuitetu čak i za vrijeme pandemije COVIDA-19. „Drago mi je što je sada situacija ponovo povoljnija pa samim time nam dolazi i veći broj natjecatelja. Ovo natjecanje je samo jedno u nizu sportskih manifestacija koje se ove godine u Rijeci održavaju pod okriljem titule Europskog grada sporta koju Rijeka ove godine nosi“, rekla je Pešić Bukovac.

Trener kluba skokova u vodu „Primorje 2010“ Andrija Crnić istaknuo je kako natjecatelji svake godine budu oduševljeni Bazenima Kantrida kao i uvjetima koje ovdje imaju, a kao zanimljivost naveo je raspon godina natjecatelja. „Imamo mlade natjecatelje, od 18, 19 godina pa sve do onih starije životne dobi, neki čak imaju i preko 80 godina. Konkretno, iz našeg kluba ove se godine natječe petero natjecatelja u dobi od 18 pa do preko 60 godina“, istaknuo je Crnić na kojeg se nadovezao predsjednik britanske skakačke federacije Jim McNally istaknuvši kako je ovdje riječ o sportu koji zaista ne poznaje dobnu granicu te kako je bilo kakav oblik vježbanja i bavljenja sportom dobar za zdravlje, pogotovo osoba starije životne dobi. Također, Bazene Kantrida ocijenio je najboljom lokacijom za ovakvo natjecanje u Europi. „U želji da organiziramo ovakvo natjecanje prije 5 godina stigli smo u Rijeku i zaljubili se na prvi pogled. Osim lijepog bazena naišli smo na podršku u organizaciji od strane domaćina i moja je želja da se još godinama vraćam ovdje i da budem dio ovog natjecanja“, rekao je McNally.

Zadovoljstvo organizacijom natjecanja iskazao je i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković. „Drago mi je što imamo natjecanja koja se održavaju iz godine u godinu i što se ljudi u Rijeku rado vraćaju. Priznanje je to i ljudima koji rade na Bazenima i koji djeluju u klubovima, ali i Gradu Rijeci jer mi smo jedan tim“, zaključio je Ivanković.

Natjecanje započinje sutra u 13 sati i otvoreno je za publiku, tako da su organizatori pozvali sve zainteresirane građane da dođu i da uživaju u skokovima u vodu.

skokovi_u_vodu
skokovi_u_vodu-10695
skokovi_u_vodu-69548
skokovi_u_vodu-45126
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...