Nakon odgode radi obilne kiše, „Vikend u Vodovodnoj“ se napokon održava

Autor: Marina Pauletić 05.10.2022

wp-content/uploads/2018/04/vodovodna-ulica-2.jpg

Ove se subote održava tradicionalna manifestacija „Vikend u Vodovodnoj“, a posjetitelje očekuje bogati program.

RIJEKA – Nakon što je radi obilne kiše morala biti odgođena, tradicionalna manifestacija „Vikend u Vodovodnoj“ održava se ove subote, 8. listopada 2022. godine. Organizatori događanja su MO Školjić u suradnju s udrugom Urbani separe i platformom za razvoj zajednice MO Hartera. Kao i inače, posjetitelje očekuje bogati program koji počinje u 14 sati.


Prva je radionica ozelenjivanja ulice, a paralelno s njom odvijat će se akcija uređenja Vodovodne 31 i 41. U 16 će sati se održati radionica za djecu Igra(lište) na broju 37, a na istom će se broju održati i predavanje „Kvartovsko kompostiranje“. Organizirana će biti vođena tura „Ribanje“ koja kreće kod Exportdrva, dok će Elvis Devčić u 18 sati uživo svirati gitaru u Vodovodnoj 41. Bar „Skradin“ domaćin je turnira u briškuli i trešeti, a na trgu ispred bit će moguće poslušati „ćakulu“ o zelenilu u kvartu. U 20 sati na istoj će se lokaciji pojesti marenda i popiti bevanda uz zvukove koncerta Duška Jeličića. Za kraj pripremljena je projekcija filma „Mediteranska trilogija“. Cijelom će ulicom čitav dan odzvanjati glazba Radija Rože te će biti izložene stare slike Vodovodne ulice koje će posjetitelji moći uzeti sa sobom kući.


Ulaz na sve programe je besplatan, a ako želite osigurati svoje mjesto na pojedinoj aktivnosti to možete učiniti javljanjem na email adresu: udruga@urbanisepare.org. U slučaju kiše, program će biti odgođen. Cjelogodišnji program razvoja organizacije udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada „Kultura nova“ i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Više sa portala torpedo.media ...