[FOTO] Napreduju radovi na D-403: Vidljive konture najskuplje ceste u Hrvatskoj

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 07.01.2022

RADOVI_d_403__1_

Vrijednost projekta je vrtoglavih 456 milijuna kuna, cesta uključuje kružno raskrižje i tunel, a zahtjevni radovi su uključivali rušenje brojnih stambenih objekata.

RADOVI_d_403__3_

Rijeka - Gradnja ceste D-403 vidljivo napreduje. Riječ je o projektu poznatom i kao "najskuplja cesta u Hrvatskoj" a koji se nalazi u zadnjoj, trećoj fazi izgradnje. Vrijednost projekta je vrtoglavih 456 milijuna kuna, cesta uključuje kružno raskrižje i tunel, a zahtjevni radovi su uključivali rušenje brojnih stambenih objekata.

Cestom D-403 spojit će se novi zagrebački Deep Sea kontejnerski terminal s zapadnim dijelom riječke obilaznice. Ova veza s riječkom lukom, koja je definirana kao središnja luka transeuropske prometne mreže TEN-T, povezuje se s ostatkom prometne mreže, koja je, uz željezničku povezanost sa zaleđem, važan preduvjet za njezinu učinkovitost i konkurentnost. Izgradnja će biti dovršena do kraja prve polovice 2023. godine. Projekt financiraju Hrvatske ceste d.o.o, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Središnja agencija za financiranje programa i EU projekata.

Kako napreduje izgradnja pogledajte u priloženoj fotogaleriji.

pocket icon

Napreduju radovi na D 403: Vidljive konutre najskuplje ceste u Hrvatskoj

Više sa portala torpedo.media ...