Natjecanje Poslovni izazov u Rijeci

Autor: Marina Pauletić 21.11.2023

zene-tehnologija-digitalizacija_laptop

Poslovni izazov je cjelodnevno natjecanje u poduzetništvu za učenike srednjih škola.

Rijeka - U srijedu, 22. studenog u 10.00 sati, u RiHubu, Ivana Grohovca 1a, održat će se otvorenje srednjoškolskog poduzetničkog natjecanja Poslovni izazov.

Poslovni izazov je cjelodnevno natjecanje u poduzetništvu za učenike srednjih škola, a okupit će 57 srednjoškolaca iz 10 riječkih srednjih škola koji će raditi na kreiranju inovativnih rješenja za razvoj Rijeke.

Otvorenju Poslovnog izazova prisustvovat će i zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan.

Poslijepodnevni program Poslovnog izazova s prezentacijama poslovnih planova, održavat će se u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, prizemlje, gdje će se oko 18.45, održati i proglašenje najboljih timova natjecanja.

Grad Rijeka domaćin je srednjoškolskom poduzetničkom natjecanju Poslovni izazov u okviru projekta Re-Value – Re-Valuing Urban Quality & Climate Neutrality in European Waterfront Cities.

Riječ je o partnerstvu devet priobalnih europskih gradova i europskih organizacija koje rade na tome da urbanu tranziciju učine mogućom za sve. Projekt ukazuje na potrebu usklađivanja težnje gradova za klimatskom neutralnošću i povećanjem kvalitete života, povezivanjem gradova s obalom, te ublažavanjem potencijalnih negativnih utjecaja klimatskih promjena. Partnerstvom koordinira Norveško sveučilište za znanost i tehnologiju (NTNU), a financiran je kroz Program za istraživanje i inovacije Europske unije HORIZON Europe.
Partner na realizaciji Poslovnog izazova u Rijeci je europska organizacija Junior Achievement Europe sa sjedištem u Bruxellesu.

Natjecanje Poslovni izazov održava se od 2013. godine, a dijeli na četiri regionalna, jedno nacionalno i jedno međunarodno natjecanje. Osmišljeno je s ciljem razvoja poduzetničkih kompetencija kod mladih, a prezentirane ideje iz godine u godinu pokazuju sve veći interes mladih za razvoj u poduzetničkom smjeru.

Program natjecanja pogledajte ovdje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...