Nebo predstavlja 'Big Bottles Night“ by Suwi Zlatić

Autor: Nikola Cvjetović 19.05.2023

restoran_nebo_otvorenje_2022_deni_srdoc__3_

Deni Srdoč, najmlađi nositelj Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj, u suradnji sa Suwi Zlatićem, najboljim Austrijskim sommelierom, priprema jedinstveni wine gastro event u Nebo Restaurant & Lounge u sklopu Hilton Rijeka Costabella.

Rijeka - Jedinstveni bon vivant događaj uparivanja rijetkih vrhunskih vina točenih isključivo iz boca velikih zapremnina i autorskih jela Denija Srdoča održat će se u subotu 27. svibnja s početkom u 19 sati, u jedinom riječkom restoranu s Michelinovom zvjezdicom.

Autorska večera Denija Srdoča odražavat će njegov stil kuhanja; kombinaciju moderne s tradicionalnim elementima. Na večeri će premijerno biti serviran novi ljetni Nebo meni.

Srdoč gastronomiju doživljava kao globalnu umjetničku formu nadahnutu njegovom svakodnevicom i putovanjima tokom kojih istražuje povezanosti lokalnih i globalnih elemenata u svakoj kuhinji, što je utkano u svako njegovo jelo. Kako bi svoje goste usmjerio prema otkrivanju hrvatske kao gastro destinacije, Srdoč pažljivo odabire sastojke hrvatskih farmera i proizvođača koji se podudaraju s njegovim filozofijama “od farme do stola” i “zero food waste”.

Suwi Zlatić jedan je od najboljih europskih sommeliera, ambasador je Champagne vina i prvi europski sake majstor. Nositelj je brojnih titula, prvak Austrije u sommelierstvu ukupno sedam godina finalno s 2022.godinom, Sake Sommelier Professional Educator SSA, europski prvak za Champagne 2015. i 2016. godine te Rolling pin sommelier of the Year 2018. Osvajač je prvenstva sommeliera u Švedskoj i Portugalu, bio je treće plasiran na interkontinentalnom Euro-afričkom sommelierskom prvenstvu 2022.godine, dok je na svijetu plasiran među prvih deset sommeliera na natjecanju 2023 godine. Odabir boca koje će prezentirati gostima na večeri u Nebu njegov je izbor osobnih favorita. Svaka od ovih etiketa jedna je od posljednjih velikih boca izravno iz podruma velikih vinskih kuća. Radi se o vinima koje je gotovo nemoguće kupiti, a još teže zaboraviti. Osim iznimnih vina goste očekuje i posebna poslastica; sake tasting i “flight tasting” svjetskih vina nedostupnih na tržištu koja će se održati između sljedova i još pokoje iznenađenje.

Suradnja ove dvojice velikana gastro scene lani bila je apsolutni hedonistički spektakl i privukla je velik broj gastro entuzijasta, stoga preporučujemo da rezervirate svoje mjesto dok ih još ima!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...