Noć istraživača u Exportdrvu prebačena za subotu, 1. listopada

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 29.09.2022

wp-content/uploads/2019/09/02.jpg

Noć istraživača vraća se u Rijeku, po prvi put nakon 2019. godine

Rijeka - Zbog najave nevremena, Europska noć istraživača u Rijeci – edicija 2022. u prostorima Exportdrva na Delti prebačena je na subotu, 1. listopada od 17 do 22 sata.

Noć istraživača vraća se u Rijeku, po prvi put nakon 2019. godine, u okviru europskog projekta BLUE-CONNECT u koji je uključeno riječko Sveučilište, a koji je financiran sredstvima programa Obzor Europa.

Europska noć istraživača tradicionalno se održava zadnji vikend u rujnu, a osim u Rijeci, ove se godine istodobno održava u još četiri hrvatska grada: Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku, ali i u brojnim drugim europskim gradovima.

Cilj manifestacije jest na jednostavan i razigrani način približiti znanost posjetiteljima te omogućiti svima da na jednu večer postanu znanstvenici i istraživači, što je izraženo i projektnim sloganom: Ja istražujem!

Istraživači Sveučilišta u Rijeci pripremili su bogat i zanimljiv program koji uključuje edukativne i kreativne radionice, eksperimente, predavanja, izložbe, igre i kvizove. Tako će se posjetitelji, između ostalog, moći upoznati s važnosti vinske mušice u istraživanjima, izmjeriti svoj ugljikov otisak, mikroskopirati tumorske stanice i još mnogo toga. ”Čudesni život vode”, ”Pogled u nanosvijet”, ”Kemija boje i svjetlosti”, samo su neke od edukativnih i zanimljivih radionica koje su riječki istraživači pripremili za vas.

Cjelokupni program manifestacije dostupan je na mrežnoj stranici projekta https://jaistrazujem.hr/program/, a informacije o događanjima moguće je pronaći i na „ja istražujem“ profilima na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, TikTok).

Noc-istrazivaca-2022
Više sa portala torpedo.media ...