Noć muzeja u Primorsko-goranskoj županiji u znaku je bogatih i zanimljivih programa

Autor: Marina Pauletić 27.01.2023

wp-content/uploads/2021/05/Putovima-Frankopana-Interpretacijski-centar-Bribir.jpg

U dvorcu Nova Kraljevica Noć muzeja u znaku je Frankopana.

Rijeka/Kraljevica - Osamnaesta po redu Noć muzeja održava se danas pod nazivom „Muzeji su važni!“. Kako ističu u Hrvatskom muzejskom društvu, organizatoru ove manifestacije, zadnjih godina porasla je svijest o važnosti održivog razvoja, kroz očuvanje prirode, društva i ljudske civilizacije, koja je ovim pojavama nepovratno ugrožena. U svim ovim procesima, muzeji imaju svoju važnu ulogu.

U ovu popularnu manifestaciju uključilo se 15 ustanova s područja Primorsko-goranske županije, a posebne programe pripremile su i županijski Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Prirodoslovni muzej Rijeka i KTR Putovima Frankopana, a o nekim smo programima već i pisali proteklih dana.

zvucni_zapis_projekt_frankopani_2022__1_

Tako će se, među ostalim, u PPMHP Muzeju održati obiteljska radionica oživljene povijesti za djecu i roditelje te stručno vodstvo po stalnom postavu „Tragovi vremena“ s pratnjom na znakovnom jeziku u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih PGŽ. Posjetitelji Prirodoslovnog muzeja na lokaciji u Rijeci moći će otkriti biološku raznolikost riba kroz stručno vodstvo izložbom, a u Brodu na Kupi znamenitu floru i vegetaciju našeg područja. U dvorcu Nova Kraljevica Noć muzeja u znaku je Frankopana. Najmlađi mogu uživati u likovnoj radionici „Vitezovi i princeze u muzeju“, a nakon radionice, u Posjetiteljskom centru Kraljevica održat će se stručno interpretacijsko vodstvo kroz koje će se posjetitelje upoznati s pričom o Dvorcu Nova Kraljevica i poznatoj „Uroti zrinsko-frankopanskoj“.

Minglati možete i u Kući Klović u Grižanama gdje je organiziran obilazak postava, a potom čitanje poezije spisateljice Anne Kathrin Godec i glazbeni nastup riječkog gitarista i jazz glazbenika Bruna Mičetića.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...