Novi program OKC Palach "Back to the Roots"

Autor: Andrea Načinović 27.08.2022

kruzna_ulica_rijeka1

U sklopu ovog projekta a u suradnji sa udrugom Zeleni Kastav 01.09. pokreće se i sajam autohtonih , organskih i eko proizvoda.

Rijeka - Ovu jesen sprema se novi edukativni program pod nazivom „Back to the roots„ koji će se odvijati u našoj nanovo ozelenjenoj Kružnoj ulici i Klubu Palach. Program će obuhvaćati područja ekologije, zdrave hrane i vraćanja prirodi, a provoditi će se kroz niz predavanja, radionica, organizaciju sajmova prirodne, domaće i autohtone hrane, gastro evenata, promocija knjiga i dobrih praksi.

Gost prvog izdanja biti će Nikola Borić koji će imati predavanje i promociju svoje prve knjige, Šuma je moj dom.

Nikola je prije nekoliko godina napustio karijeru kondicijskog trenera koji je još ne tako davno pripremao sportaše za Olimpijske igre i svjetska prvenstva. Boksača Stjepana Božića spremao je za osvajanje svjetske titule, plivačicu Anu Sršen za nastup na Paraolimpijskim igrama u Sydneyju, Gordana Kožulja za Olimpijske igre u Ateni. Trenirao je marokanskog pobjednika dijamantne lige na 1500 metara, radio s više od 100 Etiopljana, radio s Kenijcima pobjednicima maratona u New Yorku i Parizu, Dubaiju, Londonu, a nakon toga radio za azerbajdžansku atletsku reprezentaciju i s turskim srednjoprugašicama osvajao je olimpijske medalje. Uz sve to imao je tvornicu bicikala od karbonskih vlakana, informatičku tvrtku, sedam puta bio je prvak države u triatlonu, živio je i radio u Adis Abebi, Berlinu, Amsterdamu, Istanbulu... I nakon toga dolazi velika promjena.

Kupio je zemljište na Papuku gdje je podigao imanje te uz partnericu i mnogobrojne domaće životinje, ondje obitava bez struje i vode na svojoj Šumskoj farmi. U Orahovici je osnovao plivački, triatlonski i biciklistički klub te preuzeo treniranje atletske ekipe. Otkako im prenosi svoje znanje i iskustvo, Orahovičani se diče s čak 217 naslova državnih prvaka u različitim uzrastima. Osnovao je klaster „Made in Papuk „ okupivši proizvođače ekološki uzgojene hrane, pokrenuo je pravu lavinu potražnje za domaćim proizvodima.

O njegovu je životu avanturist britanskog Channela 5 Ben Fogle napravio TV reportažu u svojoj seriji "New Lives in a Wild" što ga je približilo široj javnosti i ohrabrilo mnoge druge da krenu njegovim stopama.

Sve ovo i još puno, puno više Nikola Borić će predstaviti u četvrtak 01.09. u Kružnoj ulici.

Preuzimanje rezervacija:18:30 ( na ulazu)

Start: 19.30h

Ulaz je besplatan (uz donaciju po želji na ulazu ) program nije sufinanciran pa nam je svaka donacija dobrodošla za nastavak.

Broj sudionika ograničen. U slučaju kiše program se seli u prostor kluba Palach.

Prijava za sudjelovanje je obvezna putem Google forme putem linka.

U sklopu ovog projekta a u suradnji sa udrugom Zeleni Kastav 01.09. pokreće se i sajam autohtonih , organskih i eko proizvoda. Sajam će krenuti od 16h i trajat će do 21h. Popis OPG-ova sudionika sajma objavit ćemo naknadno.

Više sa portala torpedo.media ...