[VIDEO] Novim singlom "Naše udaljenosti" riječka kantautorica Linda Uran najavljuje album "Violetta Peppermint"

Autor: Nikola Cvjetović 08.11.2023

Cover-85147

„Naše udaljenosti“ novi je singl kojim Linda Uran najavljuje svoj drugi album „Violetta Peppermint“.

Rijeka - Pjesma je nastala prema drami „Topografije naših udaljenosti“ poznate dramaturginje mlađe generacije Doroteje Šušak, koja se izvela na otvorenju Rijeka 2020 EPK. Dramu su izvodile glumice Ana Maria Štefanac i Tonka Mršić, a glazbenu podlogu potpisuje Linda Uran. Osim izvedbe uživo, tekst je doživio i radijsku adaptaciju pa se tako istoimena radio drama emitirala i na Radio Sovi.

„Osjećam vrhovima prstiju da će konačno zapuhati vjetar.“ Prvi je stih u kojem se autorica nada pozitivnoj promijeni unutar društva, a opet slušatelju ostavlja slobodu da stvori svoj vlastiti dojam i značenje. Kroz burovito naslojavanje vokala osjeća se nemir unutar autorice izazvan okolinom i jedino rješenje za mir je zaroniti u vlastiti svemir.

Glazbu, tekst, aranžman i izvedbu potpisuje Linda Uran, a za mix i master zaslužan je Josip Šuker / Pop Studio.

Kroz fiktivnog lika Violetta Peppermint koji se može shvatiti i kao kantautoričina intuicija, nadrealnim pjesničkim slikama vodi slušatelja kroz introspektivno putovanje, vlastitih stajališta, misli o svijetu, (ne)moralnom društvu i svakodnevici u, blago rečeno, konceptualno-radiofoničnim alternativnim rock pjesmama.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...