Od lipnja umanjenje zakupnine za 30 posto za zakupce na Centralnoj tržnici

Autor: Marina Pauletić 21.05.2024

trznica-69851 Foto: arhiva

Zakupci, a riječ je o 122 poslovna subjekta, plaćat će smanjenu zakupninu do okončanja radova.

Rijeka - Grad Rijeka izašao je u susret zakupcima na Centralnoj gradskoj tržnici i umanjit će im zakupninu za prodajna mjesta i skladišne prostore za 30 posto od 1. lipnja 2024. godine zbog pada prometa koji je rezultat radova u Adamićevoj ulici.

Zakupci, a riječ je o 122 poslovna subjekta, plaćat će smanjenu zakupninu do okončanja radova. Naime, u svrhu pomoći zakupcima koji su indirektno pogođeni radovima u Adamićevoj ulici, koji se izvode u sklopu projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracija Rijeka”, a nakon provedenih analiza stručnih službi Rijeka plusa, u dogovoru s Gradom Rijeka određeno je kako će zakupnina za prodajna mjesta i skladišne prostore na Centralnoj gradskoj tržnici biti umanjena za 30 posto.

Umanjeni računi za 122 subjekta

- Na taj način šaljemo poruku da želimo zadržati riječki centralnu tržnicu, izjavio je riječki gradonačelnik Marko Filipović te dodao da na mjesečnoj razini to umanjenje iznosi oko 17.000 eura bez PDV-a.

Ovim umanjenjem bit će obuhvaćeni svi zakupci koji s Rijeka plusom imaju sklopljen Ugovor o dugoročnom zakupu prodajnog mjesta na tržnicama, odnosno ukupno 122 subjekta, pri čemu se umanjenje ne odnosi na korisnike dnevnog zakupa, ugovore o privremenom korištenju, prigodne prodaje i slično. Predviđeno umanjenje planira se primijeniti na razdoblje od 1. lipnja 2024. godine do okončanja radova.

- Prihodi od zakupnina Centralne tržnice čine gotovo 90 posto ukupnih prihoda od zakupnina svih triju tržnica, te da će umanjenje zakupnine značajno utjecati na gubitak prihoda, kao i na ostale pokazatelje poslovanja Rijeka plusa, pojasnio je Filipović.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...