[FOTO] Odana počast stradalima u Domovinskom ratu

Autor: Marina Pauletić 31.10.2022

svi_sveti_2022

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Rijeka - U prigodi obilježavanja blagdana Svih svetih danas su na Gradskom groblju Drenova u Rijeci u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, položeni vijenci i zapaljenje svijeće.

Stradalima u Domovinskom ratu počast je odalo zajedničko izaslanstvo u sastavu Goran Gašpert, načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave primorsko-goranske, predstavnici Ministarstva obrane, voditeljica Područnog odjela za poslove obrane Rijeka Ivka Zaninović i bojnik Renato Car te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. U spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata izaslanstvo je položilo vijenac i zapalilo svijeće u Aleji poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i na Središnjem križu Centralnog gradskog groblja Drenova.

Odavanju počasti povodom blagdana Svih svetih na gradskom groblju na sudjelovali su i predstavnici Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke predvođeni gradonačelnikom Markom Filipovićem te predstavnici drugih udruga i institucija.

Delegacija Grada Rijeke vijence je također položila na Centralnom križu groblja Trsat, Centralnom križu groblja Kozala te na Centralnom križu groblja Zamet.

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih u srijedu, 2. studenoga na Dušni dan polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomen obilježju ispred Policijske uprave primorsko-goranske bit će odana počast poginulim policijskim službenicima. Istog dana, u 10 sati za sve poginule i preminule branitelje bit će služena sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci.

pocket icon

Odana počast stradalima u Domovinskom ratu

Više sa portala torpedo.media ...