Odlično finale programa nordijskog hodanja „Rijeka outdoor“: „Stazom bunkera“ završen dio programa „Rijeka Outdoor“

Autor: Marina Pauletić 28.05.2023

nordijsko_hodanje_rijeka_-08539 Foto: KŠR Gorovo

Podsjetimo, organizatori su hodače proveli stazama „Industrijska Rijeka“, „Stazom lovora i mora“ te „Stazom uz Rečinu“, a u velikom finalu programa danas je hodače dočekala „Staza Bunkera“.

Rijeka - Današnji je dan označio završetak atraktivnog programa nordijskog hodanja „Rijeka Outdoor“, kojeg je Turistička zajednica Grada Rijeke organizirala u suradnji s Nordic Walking Team Opatija te KŠR Gorovo. Kroz četiri nedjelje, sudionici koji su se odazvali u velikom broju, su imali priliku prohodati četiri atraktivne staze te tako dodatno upoznati Rijeku i njenu okoliciu.

Podsjetimo, organizatori su hodače proveli stazama „Industrijska Rijeka“, „Stazom lovora i mora“ te „Stazom uz Rečinu“, a u velikom finalu programa danas je hodače dočekala „Staza Bunkera“, itekako atraktivna ruta koja je brojne hodače oduševila zanimljivim lokacijama, kako vizualno, tako i kroz presjek povijesti Rijeke.

nordijsko_hodanje_rijeka_-91354 Foto: KŠR Gorovo

Hodači su se okupili na Drenovi te krenuli rutom: Drenova – šumski put – Pulac – Katarina – šumski put – Veli vrh - Drenova. Za kraj programa, organizatori su pripremili srednje zahtjevnu stazu dužine 9 km, koju su odlično raspoloženi hodači svih generacija (a bilo je i kućnih ljubimaca) uspješno savladali u neka 3 sata hoda. Kako je to već praksa ovog programa, organizator je za sve sudionike programa osigurao štapove za hodanje, a početak i kraj povorke su pod kontrolom držali stručni vodiči.

Povratkom današnjih sudionika na Drenovu označen je kraj programa nordijskog hodanja i pješačenja u sklopu manifestacije „Rijeka Outdoor“, programa koji se pokazao itekako opravdanim, privukavši veliki broj sudionika koji su imali priliku doživjeti Rijeku na jedan drugačiji način. Kako su sami sudionici izjavili na kraju programa, svakako je poželjno da ovakvih programa ima što više, uz naglasak kako živimo u vremenim kada je itekako važno brinuti o zdravlju te što više boraviti u prirodi. „Vjerujemo da, na kraju uspješnog programa, slobodno možemo reći „doviđenja, vidimo se uskoro!“, poručili su organizatori.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...