Održala se manifestacija #BeActive u sklopu Europskog tjedna sporta i projekta "Train4Inclusive"

Autor: Sandra Turkalj 03.10.2022

Europski_tjedan_sporta,_projekt_Train4Inclusive_-_manifestacija_BeActive_3

Sudjelovalo je sedamdeset polaznika škole, a sklopu eventa demonstrirane su različite discipline iz područja atletike

Rijeka - U sklopu Europskog tjedna sporta i Erasmus+ projekta ''Train4Inclusive'' Športski savez osoba s invaliditetom je 30. rujna održao inkluzivnu sportsku manifestacija #BeActive, u sportskoj dvorani OŠ Gornja Vežica. Aktivnosti koje su se odvijale pod okriljem Saveza bile su organizacija i demonstracija inkluzivnih sportskih igara za djecu pod vodstvom sportskih trenera i kineziterapeuta, dok su sudionici sportskih aktivnosti biti učenici OŠ Gornja Vežica.

Europski_tjedan_sporta,_projekt_Train4Inclusive_-_manifestacija_BeActive_1

Sudjelovalo je sedamdeset polaznika škole. U sklopu eventa demonstrirane su različite discipline iz područja atletike. Cilj eventa ove manifestacije je ujedno i promocija digitalnog priručnika te web platforme projekta "Train4Inclusive" koji nastoji razviti metodologiju i alate koje će stručnjaci i svi akteri sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom moći koristiti.

Projektni koordinator je Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke, a partneri projekta su Sveučilišni sportski centar u Palermu (CUS Palermo), Bugarska udruga za razvoj sporta iz Sofije (BSDA), Sveučilište u Murciji (UMU) i Institut za simboličku analizu i razvoj informacija iz Slovenije (IPAK).

Europski_tjedan_sporta,_projekt_Train4Inclusive_-_manifestacija_BeActive_2

SSOI Rijeka razvija poseban stručni program edukacije za trenere sportaša s invaliditetom u organiziranim i nadziranim sportskim aktivnostima. Ova aktivnost usmjerena je na obuku trenera/trenera/sportskih djelatnika koji će kroz rezultate istraživanja i korištenje projektnog edukativnog priručnika unaprijediti osobna znanja i vještine u području sporta za osobe s invaliditetima. SSOI Rijeka će tijekom listopada organizirati edukacije putem Zoom platforme na kojoj će sudjelovat treneri iz partnerskih organizacija. Izradit će se edukativni videi o radu s osobama s invaliditetom, podijeljeni prema vrsti invaliditeta, na kojima će sudjelovati para sportaši i djeca s teškoćama iz organizacija koje sudjeluju u aktivnostima. Sav edukativni materijal bit će dostupan na web platformi projekta.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...