Održan radni sastanak s veleposlanikom Republike Hrvatske u Austriji NJ. E., Danielom Glunčićem

Autor: Marina Pauletić 07.10.2022

veleposlanik_rh_u_austriji,_linz

Zamjenici riječkog gradonačelnika, Sandra Krpan i Goran Palčevski, razgovarali su s veleposlanikom RH u Austriji NJ. E. Danielom Glunčićem o unapređivanju suradnje i razmjeni iskustava.

RIJEKA - Sandra Krpan i Goran Palčevski, zamjenici riječkog gradonačelnika, održali su radni sastanak s veleposlanikom RH u Austriji Nj.E. Danielom Glunčićem. Na sastanku je bilo riječi o unapređenju suradnje i razmjene iskustava na području energetike, gospodarstva i komunalnih djelatnosti, o suradnji na sveučilišnom planu, kao i mogućnostima jače suradnje s gradom Linzom.


Zamjenica gradonačelnika Krpan istaknula je kako se u Rijeci odvija veliki investicijski ciklus s brojnim javnim i privatnim ulaganjima, prvenstveno u lučku i prometnu infrastrukturu, koja će promijeniti lice grada. Zamjenik gradonačelnika Palčevski istaknuo je kako je Grad Rijeka zainteresiran za razmjenu iskustava, posebice na području energetike, strateškog planiranja grada, te komunalnih djelatnosti – od prometa i parkiranja do održavanja čistoće grada i gospodarenja otpadom.


Grad Rijeka njeguje prijateljsku i stručnu suradnja s nekoliko austrijskih gradova, poput Beča i Graza. Tema sastanka bila je i konkretizacija suradnje s gradom Linzom koji ima riječnu luku s razvijenom industrijom. Dok je dva grada prije više desetljeća povezala prvenstveno proizvodnja čelika u Linzu i brodogradnja u Rijeci, danas postoji mogućnost proširenja suradnje i na drugim područjima.


Na sastanku su također bili prisutni i viša savjetnica gradonačelnika za razvoj i gospodarstvo, Nataša Zrilić te viša savjetnica gradonačelnika za energetiku, Tajana Jukić Neznanović, koje su prezentirale mogućnosti investiranja na području Rijeke te energetske projekte koji se provode ili planiraju u Rijeci, poput obnove toplinarstva te ugradnje solarnih panela na javnim objektima.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...