Održan Sajam poslova - UNIRI Job Fair na Kampusu

Autor: Marina Pauletić 21.10.2022

uniri_job_fair snimio: Sveučilište u Rijeci

Vremena se mijenjaju, poslovi se ne traže više listanjem novina, stoga je naša dužnost pomoći studentima razviti kompetencije koje će im u tome pomoći, kazala je Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta.

RIJEKA - U sklopu prvih Dana karijera Sveučilišta u Rijeci, na sveučilišnom Kampusu održan je Sajam poslova – UNIRI Job Fair. Sajam je otvorila rektorica Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija koja je zahvalila Uredu za karijere, kao i cijelom timu koji je sudjelovao u organizaciji, Studentskom zboru Sveučilišta, kao i Alumni UNIRI mreži. Posebna zahvala uputila je studentima volonterima, kojih se odazvalo čak 80.

„Vremena se mijenjaju. Nekada kad su neke ranije generacije tražile posao listale su se novine i tražili natječaji. Danas je traženje posla i kreiranje karijere nešto sasvim drukčije. Mi se na Sveučilištu osjećamo dužnima pomoći studentima razviti kompetencije koje će im pomoći da bolje i uspješnije grade svoje karijere. Job Fair je samo završetak četverodnevnog događanja – Career Days, koji je obuhvatio 11 radionica i sličnih događanja, koji su na interaktivan način pomogli našim studentima i alumnima da se snađu u ovom složenom svijetu i da shvate da i na ovim prostorima ima mogućnosti za razvoj i uspjeh. Hvala i svim poslodavcima koji su se odazvali našem pozivu, njih čak 39. Više od 150 predstavnika poduzeća prepoznalo je mogućnost da se susretnu s budućim potencijalnim zaposlenicima“, istaknula je rektorica.

Pozdravnim govorima također su se obratili i zamjenik gradonačelnik Rijeke Goran Palčevski, pročelnik Upravnog odjela za proračun financije i nabavu Primorsko-goranske županije Krešimir Parat te predsjednik Savjeta Sveučilišta u Rijeci, stariji izvršni direktor Poslovnog razvoja, strategije i informacijske tehnologije Atlantic grupe d. d. Mladen Pejković.

U sklopu programa održan je i okrugli stol ”Sveučilište i zajednica – suradnja u moru mogućnosti”, na kojem su sudjelovali rektorica Sveučilišta Snježana Prijić-Samaržija, stariji izvršni direktor Poslovnog razvoja, strategije i informacijske tehnologije Atlantic grupe d. d. i predsjednik Savjeta Sveučilišta u Rijeci Mladen Pejković, izvršna direktorica Lürssen Design Center Kvarner d. o .o. Teuta Duletić, asistent i doktorand na Odjelu za biotehnologiju i predstavnik Alumni UNIRI mreže Zrinko Baričević i studentica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Stella Hrvatin.

Sudionici okruglog stola složili su se kako je potrebno jačati i razvijati suradnju između poslodavaca i sveučilišta koja obrazuju kadrove te kako komunikacija mora biti dvosmjerna, kako bi što bolje pripremila studente za izazovno tržište rada i zanimanja budućnosti.

Izlagači su na Job fairi imali priliku prezentirati svoje tvrtke i institucije, uspostaviti kontakt sa studentima i alumnima Sveučilišta u Rijeci na jednom mjestu te pronaći idealnog kandidata za svoj radni tim.

Prvi Dani karijera Sveučilišta u Rijeci – UNIRI Career Days održani su od 17. do 20. listopada u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Alumni UNIRI mreže, Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra te Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Tijekom prva 3 dana održane su različite informativne i edukativne aktivnosti namijenjene studentima i alumnima koji su imali priliku saznati više o upravljanju karijerom te razviti vještine predstavljanja poslodavcima, kao i donošenja karijernih odluka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...