Održana konferencija „Europa za mlade“

Autor: Marina Pauletić 30.10.2022

europa_za_mlade

Europsku uniju činimo svi mi, njezini stanovnici.

Rijeka - Konferencija „Europa za mlade“ održana je prošlog petka. Konferenciju je vodila te moderirala predsjednica Savjeta mladih Primorsko-goranske županije, Magdalena Vrkić. Uvodni govor održao je Dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, prof.dr.sc. Saša Drezgić u kojem je svima zaželio toplu dobrodošlicu, dok je glavni tajni Koordinacija županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske, Marijo Rajić održao uvodno predavanje na Konferenciji. Panelisti su bili europarlamentarci Karlo Ressler i Romana Jerković, direktor HEP ODS d.o.o. Elektroprimorje Rijeka, prof.dr.sc. Vitomir Komen te profesori s Ekonomskog fakulteta, izv.prof.dr.sc. Vesna Buterin, doc.dr.sc. Stella Suljić Nikolaj i doc.dr.sc. Saša Čegar. Europska unija nije samo nešto o čemu slušamo na televiziji i o čemu čitamo na internetu.

Europsku uniju činimo svi mi, njezini stanovnici. „U izazovnim vremenima današnjice razgovarati o budućnosti Europske unije važnije je nego ikada. Upravo zato došli smo na ideju organizacije ove konferencije kako bi približili rad Europske unije i Europskog parlamenta svim mladima naše županije te kako bi dali odgovore na pitanja o prioritetima i izazovima u oblikovanju zajedničke budućnosti“, poručili su iz Savjeta mladih PGŽ-a.

Razgovaralo se o tri aktualne teme koje su posebno važne u kontekstu europskih integracija. Započeli su s onom najaktualnijom: „Uvođenje EURA u Hrvatskoj“, nastavili su s temom „Zelena Europa“ i zaključili s temom koja je nekim sudionicima možda otvorila poslovne prilike i perspektive, a to je „Stručna praksa u EU parlamentu“.

Organizator konferencije je Savjet mladih Primorsko – goranske županije u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...