Održana volonterska akcija za učenike u Udruzi Pegaz

Autor: Sanja Monar 22.03.2023

pegaz_rijeka_projekt

Učenici su imali priliku sudjelovati u grupnim, volonterskim zadacima uređenja prostora udruge ali i sudjelovati u provedbi terapije pomoću konja za korisnike Centra za autizam Rijeka, kao pratnja u terapiji.

Rijeka - U sklopu projekta „Međuvršnjačko poučavanje provedbom aktivnosti inkluzivnog volontiranja“ kojeg Udruga „Pegaz“ provodi u partnerstvu s Ekonomskom školom „Mijo Mirković“ iz Rijeke, održana je volonterska akcija za učenike s ciljem poticanja i promicanja aktivnog sudjelovanja u zajednici kod mladih srednjoškolske dobi.

Učenici su imali priliku sudjelovati u grupnim, volonterskim zadacima uređenja prostora udruge ali i sudjelovati u provedbi terapije pomoću konja za korisnike Centra za autizam Rijeka, kao pratnja u terapiji. Projektom se nastoji potaknuti mlade za uključivanje u volonterske aktivnosti u svojoj zajednici te razviti zdrave, socijalne vještine i obrasce ponašanja unutar grupe vršnjaka. U projekt se uključuju i učenici s teškoćama u razvoju.

Udruga „Pegaz“ poziva srednje škole s područja Primorsko-goranske županije na uključivanje u ovaj projekt, financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...