Održani Dani Mjesnog odbora Brajda-Dolac

Autor: Marina Pauletić 03.10.2023

turnir_bocanje_mo_brajda_dolac

Program obilježavanja Dana MO započeo je u petak, 29. rujna održavanjem zdravstvene akcije mjerenja tlaka i šećera u suradnji s CK Rijeka.

Rijeka - Obilježavanje Dana MO Brajda-Dolac sastojalo se od sportskih turnira u boćanju i briškuli i trešeti, dramske i kreativne radionice za djecu, raznovrsnog programa na otvorenom prostoru na području mjesnog odbora i tržnice Brajda i svečane proslave.

Program obilježavanja Dana MO započeo je u petak, 29. rujna održavanjem zdravstvene akcije mjerenja tlaka i šećera u suradnji s CK Rijeka.

Zdravstvena akcija provedena je od 09 do 11 sati. Mjerenja su obavile djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Rijeka. Akciji se odazvalo 50 građana od čega 26 muškaraca i 24 žene. Dobna skupina od 29 do 65 godina bila je zastupljena sa 34, a ona od 65 godina i više sa 15 ljudi. Mlađa od 29 godina ove godine bila je jedna osoba. Svaki građanin je po obavljenom mjerenju dobio knjižicu s rezultatima i upute da se javi svom liječniku, ukoliko su izmjerene vrijednosti izlazile iz referentnih.

U 16 sati, u kafiću La Tour započeo je turnir u briškuli i trešeti. Natjecalo se 8 ekipa kartaša. Mnoštvo natjecatelja i posjetitelja zabavljao je DJ Fak.

Subota ujutro započela je kreativnom radionicom izrade nakita dok je istovremeno u parku Eugena Čulinovića održana dramska radionica za djecu. Voditelji dramske radionice bili su glumci Jelena Lopatić i Damir Orlić.

U subotu od 17 sati započeo je program „Placa nakon place” u suradnji s udrugom Urbani separe.

Prazninu štandova Brajde zamijenile su razne štandovske aktivnosti poput izložbi, zajedničkog kuhanja, novinarske redakcije, društvenih igara, knjižnice na otvorenom i umjetničkih radova iz kolekcije MMSU-a. U 17sati sa tržnice je krenula vođena urbanistička šetnja kvartom u vodstvu Sekcije i Društva arhitekata Rijeka. U 18 sati – lutkarska predstava na čakavštini ,,Tončić Petešić” koja se održala ispred tržnice Brajda. U 19 sati – predavanje o povijesti riječkih tržnica koje je pripremio Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja a u 20 sati – mali filmski festival u suradnji sa Art Kinom.

Nedjeljni program započeo je od 11 sati povijesnom šetnjom sa Sašom Dmitrovićem od Srednje talijanske škole a završio kod Boćarskog kluba Brajda. Istovremeno je na boćariji osnivan Ženski boćarski klub Brajda te je odigran turnir u boćanju.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...