Održano predavanje "Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela"

Autor: Ivana Grabar 27.03.2022

Policija-predavanje-umirovljenici Foto: PU primorsko-goranska

Predavanjem su umirovljenici upoznati s pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta poput drskih krađa, prijevara na kućnom pragu ili uličnih prijevara

Rijeka - U cilju senzibiliziranja osoba starije životne dobi i podizanja razine njihove samozaštite kako bi se smanjio broj kaznenih djela na njihovu štetu, jučer je u prostorijama Udruge umirovljenika Turnić održano predavanje na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenog djela“.

Predavanjem su umirovljenici upoznati s pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta poput drskih krađa, prijevara na kućnom pragu ili uličnih prijevara.

Prema policijskim statističkim pokazateljima osobe starije životne dobi vrlo su često žrtve kaznenih djela i u većini slučajeva iskorištava se njihova dob, dobronamjernost, neupućenost ili nepažnja. Na predavanju su umirovljenici dobili informacije o pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kao i o preventivnim mjerama zaštite koje sami mogu poduzeti kao potencijalne žrtve kaznenih djela.

Inače, Odjel prevencije predavanja za umirovljenike provodit će tijekom cijele godine i u mjesnim odborima na području Primorsko-goranske županije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...