Održiva moda u Rijeci sve popularnija

Autor: Ana Šumanović 31.01.2023

pexels-odjeca-vjesalice

Dobra roba prva je second hand trgovina u Rijeci otvorena prije 12 godina.

Rijeka - Second Hand već je nekoliko godina sve popularniji koncept što se tiče shoppinga i odjeće. Bilo da želimo uštedjeti na garderobi, možda pronaći pokoji unikatan komad odjeće, usporiti brzu modu ili sve od navedenog, Second Hand dućani sve će to pružiti. U Rijeci oni možda nisu zaživjeli kao u većim gradovima, ali i ovdje oni se mogu pronaći te su čini se sve posjećeniji.

Dobra roba prva je second hand trgovina u Rijeci otvorena prije 12 godina. Nudi kvalitetnu odjeću iz prošlog i ovog stoljeća. Trgovina se nalazi na adresi Ivana Zajca 10 c, a u njoj se mogu pronaći i second hand i vintage komadi.

Društvo Textile House trgovine d.o.o. osnovano je 2010. godine s ciljem otvaranja lanca maloprodajnih trgovina rabljenom odjećom, obućom i kućnim tekstilom. Tvrtka u Hrvatskoj dio je korporacije Textile House for Euro Trade s.r.o. sa sjedištem u Bratislavi, koja posluje kroz lanac second hand trgovina (više od 170 poslovnica) u 8 država: Slovačka, Češka, Poljska, Rumunjska, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Srbija. Asortiman je vezan za sve vrste odjevnih predmeta, a glavni im je cilj osigurati kupcima cjenovno dostupne artikle za različite životne stilove. Svaki komad odjeće pažljivo je sortiran prema kvaliteti. Educirani djelatnici sortiraju proizvode namijenjene za prodaju i za daljnju reciklažu, a artikli predviđeni za prodaju sortiraju se još jednom prema sezoni.

U Rijeci se Textile House nalazi na dvije lokacije. Prvi je otvoren u Robnoj kući Korzo na prvom katu, a prošle godine otvoren je i na adresi Alessandra Manzonia 1.


Dobra roba Family nalazi se na adresi Janeza Trdine 7 a u ponudi po povoljnim cijenama i na čestim akcijama nudi žensku odjeću i modne dodatke. Uz nešto noviju odjeću, ondje se može pronaći i priličan broj vintage primjeraka jakni, haljina i ostalog.

Osim u specijaliziranim trgovinama, rabljenu odjeću može se pronaći i na buvljacima, koji se povremeno, a u zadnje vrijeme sve češće, održavaju na različitim lokacijama, kao što su Veseli buvljak (najčešće u Cukarikafeu), Finders Keepers u The Beertiji gdje se mogu pronaći razni odjevni predmeti – od vintage komada do modernih brendova poput Zare, Bershke ili Manga, ali i obuće, knjiga, nakita, pa čak i ploča. Tu je i Kont-a-Porter buvljak. Buvljaci su često i humanitarnog karaktera, tako da se osim doprinosa održivoj modi i podrške lokalnim dizajnerima, može i pomoći onima u potrebi. A tu je i BeThrifty Store iz Austrije, koji svoju odjeći sve češće izlaže i prodaje i u Rijeci.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...