Oglasile su se sirene – počela akcija uklanjanja mine

Autor: Sanja Tumara 19.03.2023

evakuacija_mina_bomba_rijeka_2023__1_

Sirena je oglasila početak opće opasnosti. Znak je to da je u riječkoj luci počela zahtjevna akcija neutraliziranja i izmještanja zaostale mine iz Drugog svjetskog rata.

Rijeka – U ovo nedjeljno jutro u 6 sati i deset minuta oglasile su se sirene za početak opće opasnosti. Znak je to da je u riječkoj luci počela zahtjevna akcija neutraliziranja i izmještanja zaostale mine iz Drugog svjetskog rata.

Ovu veliku akciju, kakvu Rijeka ne pamti, koordinira Stožer civilne zaštite Grada Rijeke u suradnji s Policijskom upravom primorsko–goranskom i raznim drugim službama i institucijama.

projekt_bomba_2023_rijeka_dvorana_mladosti_evakuacija__26_
projekt_bomba_2023_rijeka_dvorana_mladosti_evakuacija__3_

Podsjetimo, zbog sigurnosti, za trajanja akcije neće biti moguće kretanje tzv. crvenom zonom iz koje je evakuirano stanovništvo, a ne preporučuje se niti kretanje žutom zonom. Zabrana kretanja zonom oko riječke luke, odnosno crvenom zonom, odnosi se na sve, izuzeti su samo sudionici akcije i pripadnici interventnih službi. Dio građana zbog toga je ovu noć proveo u Dvorani Mladosti.

Operacija neutraliziranja i izmještanja protubrodske mine koja prijeti gotovo osamdeset godina nakon rata trebala bi biti gotova do 12 sati. Tada će se sirene ponovno oglasiti, ali ovaj put kako bi oglasile prestanak opasnosti.

projekt_bomba_2023_rijeka_dvorana_mladosti_evakuacija__22_

VIDEO

pocket icon

Zatvorena riječka “crvena zona”, evakuirani stanari noće u Dvorani mladosti

Više sa portala torpedo.media ...