Okrugli stol: Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela Savjeta mladih

Autor: Ana Šumanović 05.12.2022

pexels_-_okrugli_stol

Sudionici su Luka Čanković, predsjednik Savjeta mladih Grada Rijeke, Enea Dessardo, zamjenik hrvatskog mladog delegata pri Ujedinjenim narodima, i Sara Sušanj, stručna suradnica u Udruzi Delta Rijeka.

Rijeka - U četvrtak, 8. prosinca u 13 sati u Proizvodnom parku Torpedo, Riječkoj razvojnoj agenciji Porin ( u konferencijskoj dvorani, I. kat) održat će se okrugli stol pod nazivom “Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela savjeta mladih”. Okrugli stol organizira EUROPE DIRECT Rijeka u suradnji sa Savjetom mladih Grada Rijeke.

Sudionici su Luka Čanković, predsjednik Savjeta mladih Grada Rijeke, Enea Dessardo, zamjenik hrvatskog mladog delegata pri Ujedinjenim narodima, i Sara Sušanj, stručna suradnica u Udruzi Delta Rijeka.

Raspravljat će se o temama kojima se bave ili će se baviti savjetodavna tijela u kojima sudjeluju mladi kako bi bili aktivni sudionici u društvu i djelovali putem politike, društvenih, inovativnih i poduzetničkih aktivnosti te drugih interesa mladih. Pozvani su svi mladi da se uključe i doprinesu u raspravi, da se i njihov glas čuje. Za sudjelovanje u raspravi možete se prijaviti na poveznici: https://bit.ly/3FigyhB.

EUROPE DIRECT Rijeka dio je Europe Direct mreže u Hrvatskoj i nove generacije Europe Direct informacijskih centara diljem EU-a čijom mrežom upravlja Europska komisija. Zadaća centra EUROPE DIRECT Rijeka je postaviti se kao direktna veza između građana i EU institucija, odnosno djelovati kao produžena ruka Europske komisije koja će pružati potporu u neposrednom protoku informacija vezanih za mogućnosti i prednosti koje su na raspolaganju građanima država članica EU – lokalnom stanovništvu na razini Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Cilj centra EUROPE DIRECT Rijeka je različitim aktivnostima približiti Europu ljudima na terenu i poticati ih na uključivanje u rasprave o budućnosti EU-a, a koje će obuhvaćati i posjete osnovnim i srednjim školama u kojima će se održavati prezentacije, voditi rasprave o EU-u te dijeliti službene publikacije. EUROPE DIRECT Rijeka službeno je započeo s radom 1. svibnja 2021. godine.

plakat-02547
Više sa portala torpedo.media ...