Omiljeni cvijet Ane Rukavine - ove subote humanitarna akcija prodaje tulipana

Autor: Marina Pauletić 14.04.2023

sdp_ana_rukavina_opatija_2022_tulipani Foto: ilustracija

Humanitarna akcija prodaje tulipana održat će se u subotu, 15. travnja na stotinjak lokacija u više od 90 gradova i općina.

Rijeka - U organizaciji socijaldemokratskog foruma žena i ove godine će se diljem Hrvatske prodavati tulipani, omiljeni cvijet Ane Rukavine. Humanitarna akcija prodaje tulipana održat će se u subotu, 15. travnja na stotinjak lokacija u više od 90 gradova i općina.

Akcija će u Rijeci početi u 10 sati na adresi Korzo 14, 51000 Rijeka (ispred Turističkog informativnog centra).

Prikupljena sredstva od prodaje tulipana uplaćuju se u korist Zaklade Ana Rukavina, a u svrhu razvoja Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Naime, za vrijeme Aninog liječenja u Hrvatskoj nije postojao dovoljno razvijen sustav dobrovoljnog darivanja koštane srži te se na ovaj način nastoji ukazati na važnost ovog Registra.

„Osim prikupljanja što više sredstava za ovu svrhu, cilj nam je i osvijestiti sve naše sugrađane da se lijek nalazi u svima nama te da svatko od nas, može pomoći oboljelima“, poručili su organizatori.

„SDP kontinuirano nastoji ukazati na važnost poboljšanja sustava zdravstvene zaštite ali i dostupnost zdravstvene zaštite, jer zdravlje i zdravstvo moraju biti dostupni svima“, zaključili su.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...