Opasni tipovi, nogometaši, plesačice, turisti… Na Krku i u Rijeci se snima serija Južni vetar, traže se statisti

Autor: Nikola Cvjetović 20.09.2022

Milos_Bikovic

Uz osobne podatke potrebno je poslati jednu fotografiju lica i cijelog stasa (bez pokrivala za glavu, sunčanih naočala, i drugih osoba na fotografijama osim vas)...

Rijeka - Honorar statista je 300,00 kuna fiksno bez obzira o duljini trajanja snimanja, unutar 12-satnog radnog dana. Prekovremeni sat je 30 kuna, noćni rad dodatnih 70 kuna na honorar

Na području otoka Krka i Rijeke od 21. rujna do 2. listopada snima se druga sezona popularne serije “Južni vetar”, a za potrebe snimanja serije Produkcija i Casting agencija Serena Pro traži veći broj statista i to upravo s otoka Krka, Rijeke i bliže okolice.

Profili statista koji se traže su sljedeći:

– Djeca, žene, muškarci – mediteranski tipovi (tamnije puti) – glume Napolitance
– Dječaci 10-14 godina (Napolitanci) – igraju ulični nogomet
– Opasni tipovi – mafija
– Kupači na plaži i prolaznici – djeca, žene, muškarci)
– Turisti – kontinentalni tipovi
– Zgodne mlade djevojke koje plešu
– Vozači s vozilima – honorira se i vozač kao statist i vozilo: osobni automobil, čamac, motor, skuter

- Snimajući dan traje 12 sati, a u tom periodu trebat ćemo vas nekoliko sati, a ponekad i cijeli termin. Prekovremeni sat (nakon 12 sati rada) i noćni rad (od 22:00 do 6:00) se dodatno plaćaju. Honorar statista je 300,00 kuna fiksno bez obzira o duljini trajanja snimanja, unutar 12-satnog radnog dana. Prekovremeni sat je 30 kuna, noćni rad dodatnih 70 kuna na honorar. Honorar za igrajuće vozilo/plovilo je 350,00 kuna, poručili su iz produkcije.

Zainteresirane i slobodne CIJELI DAN u periodu snimanja molimo da pošalju svoje prijave na e-mail casting@serenapro.hr sa sljedećim podacima:
– naslov: JUŽNI VETAR
– IME I PREZIME
– DATUM I GODINU ROĐENJA
– GRAD/MJESTO u kojem boravite u periodu snimanja
– KONTAKT BROJ
– 2 FOTOGRAFIJE: 1 LICA i 1 CIJELOG STASA (bez pokrivala za glavu, sunčanih naočala, i drugih osoba na fotografijama osim vas)
– fotografiju vozila/plovila”

Osim navedenog, iz casting agencije dodaju:

- Ukoliko se na određenoj lokaciji ne sakupi dovoljan broj statista bit će potrebno da se vlastitim automobilima prevezete do seta, i pritom povezete dio statista. Prijevoz se plaća 2kn/km (od dogovorene polazne točke) i isplaćuje se kroz honorar osobi koja vozi. Ovo se odnosi na statiste isključivo iz PGŽ-a, pa molim da navedete ako ste voljni, uz spomenutu naknadu, prevesti 3-4 statista do lokacije snimanja. Molimo vas da pažljivo pročitate objavu i pošaljete sve tražene podatke u jednom mailu onako kako je navedeno. Unaprijed zahvaljujemo na prijavama i veselimo se suradnji, napomenuli su iz produkcije.