Otvorena "Dvostruka dram(m)a" na Korzu

Autor: Nikola Cvjetović 26.02.2024

otvaranje_izlozbe,_korzo

Izložba je odabir dramskih i dramatičnih trenutaka iz nekih od značajnih predstava posljednjih deset godina i u prvi plan ističe glumačka ostvarenja.

Rijeka - Na Korzu su ravnateljica Hrvatske drame Ana Vilenica i ravnatelj Talijanske drame Giulio Settimo, uz prisustvo glumica i glumaca, danas otvorili izložbu "Dvostruka dram(m)a". HNK Ivana pl. Zajca jedno je od rijetkih kazališta na svijetu u kojem djeluju dvije Drame. Izložba je odabir dramskih i dramatičnih trenutaka iz nekih od značajnih predstava posljednjih deset godina i u prvi plan ističe glumačka ostvarenja. Ana Vilenica je izrazila zadovoljstvo što su važni dramski prizori postali izložba koju sada svi prolaznici kroz središte Rijeke mogu razgledati i pozvala je publiku na nove dramske produkcije u "Zajc", Shakespeareova "Macbetha", "Slučaj vlastite pogibelji" Kristiana Novaka i "Gloriju" Ranka Marinkovića.
Giulio Settimo je istaknuo odličnu suradnju dvaju ansambala u produkciji predstava koje su često dvojezične, ili čak višejezične, što će biti slučaj i s novom dramskom predstavom "Kamikaze" čija premijera je predviđena za 17.3.

On je također pozvao publiku na sljedeći susret s glumicama i glumcima, pod nazivom "Speed dating s dramom". Prilika će to biti da za opušteno druženje i osobno dublje upoznavanje, u Gradskoj knjižnici Rijeka, 6.3.

Izložba je realizirana u suradnji s Gradom Rijekom i službeno ju je otvorila Plamena Šarlija, voditeljica odsjeka za kulturu Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...