Otvorenje izložbe „Volim grad kojim ne teče smeće“ u sklopu projekta „5 do 7 grama“

Autor: Marina Pauletić 24.03.2023

isti_smo_u_razlicitosti_izloba_postamenti_korzo__1_-16847 Foto: ilustracija

Izložba „Volim grad kojim ne teče smeće“ na dvadeset plakata skreće pozornost na gorući problem odbacivanja plastike u okoliš i poziva na promjene.

Rijeka - U ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine, u 10.30 sati, na postamentima na Korzu, održat će se otvorenje izložbe „Volim grad kojim ne teče smeće“ nastale u sklopu projekta „5 do 7 grama“.

Otvorenju će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Marko Filipović te Filip Jakovac u ime udruge GIR i Kristian Starčić u ime Udruge SMART kvarta koji će predstaviti izložbu.

Izložba „Volim grad kojim ne teče smeće“ na dvadeset plakata skreće pozornost na gorući problem odbacivanja plastike u okoliš i poziva na promjene svojim vizualno privlačnim i jednostavnim konceptom namijenjenim svim dobnim skupinama. Nakon ulične i izložbe na Korzu, planira se projekt nastaviti i plakate prenijeti u gradske škole i učenike educirati o navedenom problemu te ponuditi rješenja.

Projekt „5 do 7“ grama progovara o problemu mikroplastike i njezinom utjecaju na ljudski organizam, ekosustave i cijeli planet. Naziv projekta „5 do 7 grama“ referira se na istraživanje WWF for Nature koje je ustanovilo poražavajuću činjenicu da prosječan čovjek u tjedan dana u sebe unese putem prehrane 5 do 7 grama plastike u formi sitnih čestica ne većih od 5 milimetra – mikroplastike.

Izložba se održava u organizaciji Udruga GIR i SMART kvart te Mjesnog odbora Kozala.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...